Doček Nove 2012. u kinu Tuškanac

Neki tvrde da je znanstveno dokazana činjenica da će godina u koju ćemo doskora ući biti i zadnja u životu domicilnoga nam plavoga planeta, što znači, zapravo, da ćete mjesto za doček 2012. morati odabrati promišljenije no ikada! Da vam ta sudbonosna proslava ostane u vječnom pamćenju ovaj put se odsudno pobrinuo Hrvatski filmski savez koji u kinu Tuškanac organizira, u stilu starih dobrih vremena, sasvim originalnu gastronomsko-filmofilmsku feštu, idealnu za one koji dočeke vole začiniti, osim poslovičnim šampanjcem, i prstohvatom svježega celuloida i uhu ugodnih uvijek zelenih melodija te laganu prepuštanju novogodišnjim nostalgijama.


Uz dvije ekskluzivne filmske projekcije (prije - i poslije ponoći), a u suradnji s Jugoslavenskom kinotekom i domaćim distributerom, uz program na filmu zabilježenih proslava Novih godina u prošlome stoljeću i početkom ovoga, te prigodnu filmsku glazbu i primjeren gastronomski meni i za one koji žele procijeniti dobar zalogaj barem malo radije od kulture, doček 2012. tako će vas katapultirat u sjećanja na svijetlu budućnost, u neka bolja nova vremena. Treba li uopće reći da će kino Tuškanac na jednu večer biti vremeplov u kojem se nikada ne predviđa onaj rečeni smak svijeta.


Polazna ideja projekta je iskušati negdašnji običaj dočeka Novih godina u kinima uz dva kvalitetna i atraktivna filma, a uz projekcije nostalgičnih dokumentarnih zapisa o „najluđoj“ noći u godini u prošlom stoljeću u svijetu i kod nas (takve bi se snimke „vrtjele“ na velikom ekranu u kino dvorani i na TV ekranima u ostalim prostorima), i to s mnogo filmske glazbe i kokteliziranja između projekcija.


Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu kokica i jedno piće (gratis voda, coca cola, sok, pivo i obvezatnu čašu šampanjca prije ponoći…). Početak prve projekcije, sjajne američke screwball-komedije Silom dadilja, velikog Howarda Hawksa počinje u 21 sat.


Nakon filma tradicionalno posluženje: sarma, krumpir, zapečeni grah, domaći kruh, makovnjača, orahnjača i blagdanski kolačići (sve u cijeni ulaznice). Instalirana će biti i dva šanka za dodatna, ali plaćena pića. Sve to ide uz poznatoga DJ-a i prigodno odabranu glazbu u svim prostorima kina Tuškanac.


Oko jedan sat ujutro projekcija drugoga filma i to kino premijera, lepršavog i duhovitog ljubavnog mjuzikla Ljubav i cigarete Johna Turturra s raspjevanim glumačkim zvijezdama Jamesom Gandolfinijem, Susan Sarandon, Kate Winslet, Christopherom Walkenom i Steve Buscemijem.


Ulaznica za članstvo Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale - 200 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Tuškanac, Tuškanac 1 od petka 16. prosinca. Blagajna se otvara sat vremena prije prve projekcije i radi svaki dan od ponedjeljka do subote. U dnevnim satima od 10 do 16 karte će se moći kupiti od 27. do 30. prosinca u uredu Hrvatskoga filmskoga saveza, Tuškanac 1, iznad kina.