Ciklus

Od 05.09. Do 08.09.2016.

Četiri filma s Vukovarskog filmskog festivala

Četiri filma s Vukovarskog filmskog festivala

Ovogodišnji jubilarni 10. VFF donosi u kino Tuškanac 4 filma: ratnu dramu Rat, danskog kandidata za Oscara, beskompromisnu studiju nerazjašnjenog ratnog zločina danskog zapovjednika vojne postrojbe u Afganistanu; dramu Kolonija, baziranu na istinitim događajima s odličnom glumačkom ekipom koju predvodi Emma Watson u glavnoj ulozi; nagrađivanu mračnu talijansku kriminalističku dramu Suburra te poljsku dramu Sjedinjene države ljubavi, koja prati drame četiriju, na izgled, sretnih žena koje osjećaju da je došlo vrijeme da promijene živote i izbore se za sreću.

Svi su filmovi prevedeni.
Ulaznica 15 kuna, za članove Filmskih programa 10 kuna.
Program ostvaren u suradnji s Vukovar film festivalom.

Filmovi iz ciklusa

Rat (2015)

(Krigen, Danska, 2015)

Režija: Tobias Lindholm
FOTOGRAFIJA: Magnus Nordenhof Jønck
Sadržaj:

Kao i u dosadašnjim filmovima (Otmica i Lov u kojemu potpisuje scenarij) Tobias Lindholm i u ovom se, višestruko nagrađivanom filmu bavi anatomijom ljudske psihe pod pritiskom okoline. Rat je studija nerazjašnjenog ratnog zločina u kome je sudjelovao Claus Pedersen, zapovjednik vojne postrojbe u Afganistanu. Iako pošten i brižan, Claus će se u žaru borbe naći na tankoj granici između principa i protokola te donijeti odluku koja će spasiti vojnike pod njegovim zapovjed...

boja, digitalno, 115 min
PROJEKCIJA:
Ponedjeljak 05.09.2016 U 19:00

Kolonija

(Colonia, Njemačka, Luksemburg, Francuska, 2015)

Režija: Florian Gallenberger
FOTOGRAFIJA: Kolja Brandt
Sadržaj:

Čile 1973. godine. Očajnička potraga mlade žene za dečkom kojeg su oteli i nasilno odveli u ozloglašenu Koloniju Dignidad, sektu iz koje nitko nikad nije pobjegao. Film je snimljen prema istinitom događaju.

boja, digitalno, 110 min
PROJEKCIJA:
Utorak 06.09.2016 U 19:00

Suburra

(Italija, Francuska, 2015)

Režija: Stefano Sollima
FOTOGRAFIJA: Paolo Carnera
Sadržaj:

Suburra, zloglasno predgrađe Rima, carstvo je ambicioznog trgovca nekretnina. Gangster poznat kao Samurai dokove Rima želi pretvoriti u novi Las Vegas. Država Italija, Vatikan i mafija - svi su uključeni u ostvarenje zajedničkoga cilja. Međutim, mir neće potrajati dugo.

boja, digitalno, 130 min
PROJEKCIJA:
Srijeda 07.09.2016 U 19:00

Sjedinjene države ljubavi

(Zjednoczone stany milosci, Poljska, Švedska, 2016)

Režija: Tomasz Wasilewski
FOTOGRAFIJA: Oleg Mutu
Sadržaj:

Početak je devedesetih godina i poljsko se društvo, nakon godina stagnacije, pokušava redefinirati. Glavni likovi su četiri žene u malom provincijskom gradu: Agati, mladoj majci zarobljenoj u lošem braku, privlačan je svećenik te ga potajno promatra; učiteljica Iza je u dugogodišnjoj vezi s oženjenim liječnikom; profesorica ruskog jezika, Renata, želi blizak odnos s mladom susjedom Marzenom koja predaje sport i ples, dok Marzena sanja o svjetskoj manekenskoj karijeri....

boja, digitalno, 104 min
PROJEKCIJA:
Četvrtak 08.09.2016 U 19:00
Vidi cijeli program