Ciklus

Na dan 25.03.2017.

Umjetničko-modna proslava proljeća

Umjetničko-modna proslava proljeća

U subotu, 25. ožujka u kinu Tuškanac održat će se predstavljanje umjetničko-modnog projekta „Proljetna konvergencija“ koji objedinjuje slikarstvo, modu, film i glazbu u organizaciji udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK). Posjetitelji će imati prilike pogledati akrile na platnu američkog slikara sa zagrebačkom adresom Johnathana Robertsa, proljetnu kolekciju modne dizajnerice Dore Rubić (Modni salon Dora) koja je nadahnuta tim djelima, kao i premijeru kratkog impresionističkog filma nastalog prema tim istim slikama i modnoj kolekciji, redatelja Gorana Ribarića i direktora fotografije Mirana Krčadinca.

Na predstavljanju projekta u kinu Tuškanac publiku će zabaviti mladi glazbenici iz etno-jazz skupine Balkalar, a dok se veliki druže na prigodnom domjenku, za najmlađe posjetitelje u maloj dvorani kina bit će organizirana besplatna kreativna radionica izrade kolaža pod nazivom „Luda moda“.

Projekt je organizirala neprofitna udruga Zagreb Art Kolektiv, a njegovo predstavljanje u kinu Tuškanac pomogli su pokrovitelji Hrvatski filmski savez te Hon-Ing kao i nekoliko donatora.

Ulaz je slobodan, a radionica za djecu besplatna.