Joachim Lafosse

18.01.1975, Uccle

 

Director
Studirao je režiju na Institut des arts de diffusion (IAD) od 1997. do 2001 godine. Diplomirao je kratkometražnim filmom Tribu (2001.), a tri godine poslije slijedi dugometražni prvijenac Folie privée (2004.). Godine 2006. napravio je dva dugometražna filma: Ça rend heureux i Nue propriété, a dvije godine kasnije Privatna poduka (Élève libre, 2008.). Sve svoje filmove potpisuje i kao koscenarist, a trenutno se u pretprodukciji nalazi film Aimer à perdre la raison.

Filmografija


Filmovi redatelja

To se zove sreća

(Ça rend heureux, 2006.)

Režija: Joachim Lafosse
FOTOGRAFIJA: Jean-François Metz
Sadržaj:

Autoironija na račun redateljeva prvog film koji se pokazao komercijalno neuspješnim, Ça rend heureux (2006.) film je o redatelju koji prolazi kroz muke oglašavanja vlastita filma. Sam lijepi promotivne plakate i malone povlači publiku za rukav da bi pogledali film, a nakon što se film pokaže neuspješnim njegov ga prijatelj glumac ipak uspijeva odvesti u avanturu novoga filma.

boja, 35 mm, 85 min

Nemirni

(Les Intranquilles, Belgija, Luksemburg, Francuska, 2021)

Režija: Joachim Lafosse
FOTOGRAFIJA: Jean-François Hensgens
Sadržaj:

Restauratorica Leïla i slikar Damien duboko su zaljubljeni. No Damienov velik, glasan i nepredvidiv karakter sve je veći teret iscrpljenoj Leïli i njihovom mladom sinu, koji unatoč tome obožava svog spontanog i zabavnog tatu. Inspiriran autorovim odrastanjem uz bipolarnog oca, Nemir je intimna i autentična priča o kompleksnoj dinamici obitelji uhvaćenoj u kovitlac psihičke bolesti. Ova uzbudljiva ljubavna drama Belgijanca Joachima Lafossea natjecala se za ovogodišnju Z...

boja, 118'
Vidi cijeli program