Magdalena Piekorz

02.10.1974, Sosnowiec, Poljska

 

Director
Završila je filmsku režiju 1974. godine na odjelu za radio i televiziju sveučilišta Silesia u mjestu Katowice. Radila je kao scenaristica i redateljica na mnogim dokumentarnim filmovima Dziewczyny z Szymanowa (The Girls from Szymanów, 1997), Franciszkanski spontan (Franciscan Spontaneity, 1998), Przybysze (Visitors, 1999), Znalezc, zobaczyc, pochowac (To find, to look, to bury, 2001) koji se bavi nestankom ljudi tijekom rata u Bosni; Labirynt (Labyrinth, 2001) i Chicago (2002), dokumentarnom serijalu od 25 epizoda. Film Pregi (The Welts, 2004) joj je prvi i zasad jedini dugometražni igrani film, a donio joj je Zlatnog lava na poljskom filmskom festivalu 2004. godine.

Filmografija


Filmovi redatelja

Pruge

(Pregi, 2004)

Režija: Magdalena Piekorz
FOTOGRAFIJA: Marcin Koszalka
Sadržaj:

Wojciech Winkler nije imao nimalo sretno djetinjstvo. Majka mu je preminula kada je bio malen, a odgojio ga je otac, pobožan, autoritativan sadist koji ga je stalno tukao i vrijeđao. Sada već odrastao, Wojciech će se morati konačno suočiti s prošlošću da bi si osigurao bolju budućnost. Film je 2004. godine osvojio Zlatnog lava i nagradu publike na poljskom filmskom festivalu.

boja, 91 min

Snenost

(Senność, Poljska, 2008)

Režija: Magdalena Piekorz
FOTOGRAFIJA: Marcin Koszalka
Sadržaj:

Priča o šestoro ljudi, dvama bračnim parovima i jednom gej-paru. Róza pati od kroničnog poremećaja spavanja, a nekad je bila darovita i ambiciozna glumica koja zbog narkolepsije nije mogla duže vrijeme izbivati iz kuće. Zbog toga se posvetila bračnom životu, a sad je opravdano opsjednuta suprugovom nevjerom. Adam je liječnik koji iskreno voli sitnog lopova i svog susjeda nadimkom Ladny, no ovaj se ne želi otvoreno deklarirati kao gej te počne izbjegavati Adama, vjerujući da je to b...

boja, 105'
Vidi cijeli program