ŽENIJALNI VIKEND – KINO 8. MART: Dan žena slavi se u mreži nezavisnih kina

Nezavisna kinomreža i Hrvatski audiovizualni centar donose izvrsne i nagrađivane filmske naslove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu u sklopu programa 'Ženijalni vikend – Kino 8. mart' koji će se održavati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske od 6. do 8. ožujka.

Ženijalni kino vikend izvrstan je poziv za proslavu 8. marta u nezavisnim kino dvoranama diljem Hrvatske. U sklopu ovog programa posjetitelji će moći pogledati neke od najboljih recentnih filmskih ostvarenja, dirljivih i zabavnih priča sa snažnim ženama u glavnim ulogama. Ženijalni vikend gledateljima tako donosi pretpremijernu projekciju Ide Pawel Pawlikowskog, koja je nagrađena Oscarom za najbolji strani film, Still Alice (Zauvijek Alice) sa neponovljivom Julianne Moore, oscarovkom u glavnoj ulozi, ali i Zagreb Cappuccino, debitantski naslov Vanje Sviličić, koji će se u sklopu programa 8. marta pretpremijerno prikazati kino publici.

Od ostalih naslova gledatelji će moći birati i između eksplozivnog i emotivnog ostvarenja Mommy redatelja Xaviera Dolana Dva dana, jedna noć sa Marion Cotillard u glavnoj ulozi i Mama, volim te zabavnog naslova za mlađu filmsku publiku. Ljubavna Odiseja Tatjane Božić, dokumentarni chick-lit na hrvatski način, dodatni je argument da će gradska kina biti središte društveno – kulturnog života ovog 8. marta.

Buket ženskih filmskih priča moći će se pogledati u 17 nezavisnih kino dvorana, u Ženijalnom vikendu sudjeluju: kino Europa, kino Tuškanac, Art kino Grič, Art kino Metropolis MSU, kino Velebit Koprivnica, kino Galerija Varaždin, POU Samobor, POU Velika Gorica, POU Zabok, POU Novska, POU Daruvar, POU Kutina, CZK Čakovec, Kinematografi Osijek, Kinematografi Dubrovnik, Ekran Split i Art kino Croatia u Rijeci.