Povratak

Back for Good, igrani, humorna drama, Njemačka, 2017

REŽIJA: Mia Spengler

Povratak

ULOGE:
Kim Riedle (Angie),
Juliane Köhler (Monika),
Leonie Wesselow (Kiki),
Nicki von Tempelhoff (Drew),
Emma Drogunova (Coco Cain)

SCENARIJ:
Stefanie Schmitz,
Mia Spengler

FOTOGRAFIJA:
Falko Lachmund

GLAZBA:
Marc Fragstein

MONTAŽA:
Linda Bosch,
Gregory Schuchmann

Sadržaj:

Tri žene, jedna obitelj: majka Monika, starija sestra Angie i obiteljska mezimica Kiki. Angie je zvijezda televizijskog reality-showa i grčevito se bori za svoju karijeru, koja pomalo blijedi. Tek je otpuštena iz programa za odvikavanje od droga i odjednom se našla bez novaca, prijatelja i stana te je osuđena na povratak u omraženo rodno mjesto u nekoj zabiti. Ni njezinoj sestri Kiki, koja upravo prolazi kroz pubertet, nije lako.

Majka je tjera da zbog epilepsije nosi neobičnu zaštitnu kacigu. Posljedica toga je da druga djeca izbjegavaju i maltretiraju, a život joj je postao upravo onaj pakao, kojeg ju je majka htjela poštedjeti. Angie se u međuvremenu vratila kući i spava na madracu na napuhavanje pored Kikinog kreveta te se čini da je ona idealan savjetnik koji sestru može spasiti od društvene izolacije, i njih se dvije zbližavaju.

Ono što na početku izgleda kao katastrofa, za sve tri žene postaje prilika za promjenu. Back for Good je slatko-gorka oda ljudskosti  koja se tiho pjevuši, dok na radiju glasno trešti neki pop-hit.  

Film je nominiran za Njemačku filmsku nagradu 2018. u kategoriji najbolja ženska glavna uloga (Kim Riedle).

boja, 91'

Trailer