Upletenost

Uwiklanie, igrani, Poljska, 2011

REŽIJA: Jacek Bromski

Upletenost
Upletenost

ULOGE:
Maja Ostaszewska,
Marek Bukowski,
Danuta Stenka

SCENARIJ:
Jacek Bromski,
Juliusz Machulski

FOTOGRAFIJA:
Marcin Koszalka

Sadržaj:

Scenarij se temelji na nagrađivanom detektivskom romanu Zygmunta Miłoszewskog, a priča prati naizgled rutinsku istragu koja se pretvara u fascinantnu intelektualnu igru.
Glavni lik tridesetogodišnji je javni tužitelj iz Krakowa koji otkriva misterioznu smrt sudionika neobične grupne terapije koja se temelji na Hellingerovoj metodi. Tijekom grupne obiteljske terapije, pacijenti i terapeut istraživali su obiteljske veze jednoga od pacijenata te uskoro svi sudionici počinju proživljavati iste osjećaje kao i članovi njegove obitelji. Prema Hellingeru od naših predaka ne nasljeđujemo samo fizičke osobine, nego i osjećaje; strah i frustracije prethodnih generacija itekako utječu na nas. Kada ti osjećaji u tijeku terapija izađu na vidjelo, možemo ih se riješiti – a potrebno je da terapeut izgovori ključnu frazu u pravome trenutku.
Roman Zygmunta Miłoszewskog Upletenost proglašen je najboljim detektivskim romanom 2007. godine, te je nagrađen glavnom nagradom na Festivalu kriminalističke literature u Krakowu. Iako se detektivska priča temelji na misteriju, snaga je djela u samoj priči i fokusu na osjećajima. Bromski je u filmu prenio radnju iz Krakowa u suvremenu Varšavu.

boja, digitalno, hrvatski titl, 123 min

Trailer