Film i STEAM radionice subotom od 23. 1. do 13. 2. 2016. od 11 do 13,30 sati

Od subote 23. siječnja u zagrebačkom kinu Tuškanac počinje program filmskih matineja i kreativnih radionica namijenjen djeci od četiri godine na više



U slijedeće četiri subote od 11 do 13,30 sati u klasičnom zagrebačkom kinu Tuškanac održavat će se programi filmskih matineja i kreativnih radionica pod naslovom Pametno kino namijenjeni djeci od četiri godine na više.







Prvi dio programa: filmska projekcija

Programi će započinjati u 11 sati projekcijama ponajboljih animiranih filmova kao što su nagrađivani španjolski Planet 51, sjajna animirana bajka Sedmi patuljak, Kerity, kuća bajki, film koga je publika ocijenila kao najboljeg na Animafestu u Zagrebu 2011. godine te višestruko nagrađivana, fascinantna Tajna Kellsa.



Drugi dio programa: kreativna radionica

Nakon projekcija u predvorju kina zabava za najmlađe se nastavlja STEAM radionicama. Djeca vole crtati, slikati, igrati se i stvarati kreativno istražujući svijet oko sebe, a kada uz to još i nešto nauče i zabave se korist je višestruka. Zato na STEAM, kreativnim i znanstvenim radionicama djeca modeliraju, rišu i eksperimentirajući grade svoj novi svijet i uče o svijetu oko sebe.

STEAM (kratica za Science, Technology, Engineering, Arts and Math) obrazovni je pristup koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za razvoj djetetove znatiželje, dijaloga i kritičkog razmišljanja. STEAM edukacijski programi obuhvaćaju interdisciplinarno, interaktivno i ponajprije iskustveno učenje pa je u skladu s time fokus na djetetovu stvaranju i eksperimentiranju.

STEAM radionice imaju interdisciplinarni pristup učenju koje se bazira na iskustvu, eksperimentiranju i kreativnosti, jer samo kada osoba nešto sama napravi, iskusi i isproba, produbljuje razinu razumijevanja o dotičnoj temi te naučeno doista i zapamti. Razlog je tome činjenica da STEAM pristup učenju potiče aktivno korištenje obje strane mozga jer djeca kombiniraju logiku i analitiku s inovativnošću i originalnim idejama.
STEAM radionice osmišljavaju i vode djelatnici Sekvoja centra (www.sekvoja-art.net).



Radionice traju 60 minuta i namijenjene su i najmlađim sudionicima, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.



Ulaznica 20 kuna.

Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar, Editus d.o.o., Hulahop d.o.o.