Ciklus

Od 21.11.2016. Do 08.11.2017.

Besplatna projekcija za djecu sa senzornim poteškoćama Foto: Mateja Ilijasev

Besplatna projekcija za djecu sa senzornim poteškoćama

Prvom pojekcijom animiranog filma Hrabri mališan u jesen 2016. u kinu Tuškanac počeo je pilot program projekcija za djecu sa senzornim poteškoćama. Program se održava uz stručnu pomoć Eve Brlek, psihoterapeutkinje realitetne terapije i stručnjakinje u području rehabilitacije. Nakon projekcije mali gledaoci dobijaju nastavne listiće te se rad i učenje nastavlja nakon odgledanog filma.

Projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima, s prigušenim
svjetlima, zvuk je stišan, djeca mogu šetati, ulaziti, izlaziti iz dvorane, donijeti svoju omiljenu igračku, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka, organizirano sa školom ili privatno.

Projekcija je besplatna za djecu i pratitelje, a program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez.

Filmovi iz ciklusa

Hrabri mališan

(Minuscule - La vallée des fourmis perdues, Francuska, 2014)

Režija: Hélène Giraud
Sadržaj:

Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen. Film odlikuju smisao za humor, impresivan pejzaži, upoznavanje djece sa životom i suživoto...

digitalno, boja, bez dijaloga, uzrast: 4+, 89 min
PROJEKCIJA:
Utorak 22.11.2016 U 10:00
Ponedjeljak 21.11.2016 U 10:00

Žabac Regi

(Ribbit, Malezija/SAD, 2014)

Režija: Chuck Powers
Sadržaj:

Regi je žabac koji se osjeća neshvaćenim i prepun je pitanja o smislu života. U potrazi za odgovorima, s najboljim prijateljem letećom vjevericom, kreće na putovanje u prašume Amazone. Da li je Regi začarani princ zarobljen u tijelu žapca ili samo zbunjeni stanovnik džungle?

boja, sinkronizirano, digitalno, za sve uzraste, 88 min
PROJEKCIJA:
Srijeda 08.11.2017 U 10:00
Utorak 07.11.2017 U 10:00
Vidi cijeli program