Ciklus

Od 23.05. Do 28.05.2017.

Zagreb book festival

Zagreb book festival

"Zagreb book festival godišnja je manifestacija koja slavi i promiče pisanu riječ i njezinu specifičnu moć da obogati ljudsko iskustvo. U današnje vrijeme obilježeno nastankom i jačanjem novih medija, naša je misija povećati zanimanje za čitanje, pisanje i književnu komunikaciju čineći ih zabavnima i pristupačnima. Cilj nam je staviti snažan naglasak na aktualne društvene teme, integriranje mladih u kulturni život društva te na upoznavanje s različitim kulturnim izričajima."

U kinu Tuškanac održava se dio programa festivala.

www.zgbookfest.hr

Filmovi iz ciklusa

Macondo

(2014)

Režija: Sudabeh Mortezai
FOTOGRAFIJA: Klemens Hufnagl
Sadržaj:

Ramasan mora preuzeti veliku odgovornost za jednog jedanaestogodišnjaka. U tradicionalnom čečenskom društvu on nakon smrti svojega oca slovi za glavu obitelji i mora se brinuti o majci i dvije mlađe sestre. Njegov je svijet Macondo, izbjegličko naselje na rubu Beča. Njegov se svijet sruši kada u naselje dolazi Isa, ratni drug njegovog pokojnog oca. 

boja, 98 min
PROJEKCIJA:
Utorak 23.05.2017 U 20:00

Black Brown White

(2011)

Režija: Erwin Wagenhofer
FOTOGRAFIJA: Martin Gschlacht
Sadržaj:

Vozač kamiona Don Pedro sa svojim partnerom vodi malu špediciju koja je specijalizirana za prijevoz povrća. Kroz godine su razvili rafinirani sistem za prijevoz ilegalnih izbjeglica iz Afrike u Europu. Jackie, mlada Nigerijka bježi sa svojim sinom Emanuelom preko Sahare u smjeru sjevera. Njen cilj je Ženeva, gdje živi dječakov otac. Na afričko-europskoj granici susreću se Don Pedro, Jackie i Emanuel.

boja, 102 min
PROJEKCIJA:
Srijeda 24.05.2017 U 20:00

Dječja magija

(Kinderzauber, 2016)

Režija: Ruth Rieser
FOTOGRAFIJA: Volker Gläser, Maria Rank, Kim Jarrett, Vera Polaschegg
Sadržaj:

Ljeto je stiglo, cirkus „Dimitri“ stigao je u dječje carstvo. Ali gdje su djeca? „Nema nikoga“, tužno zaključuje klaun Leon i odlazi u potragu. Nešto tajanstveno se odvija tijekom dana i noći. Djeca postaju vidljiva. Odrasli preživljavaju u vlastitom svijetu. Puna radosti djeca razvijaju posebnu snagu i njihovi snovi postaju stvarnost.

boja, 71 min
PROJEKCIJA:
Nedjelja 28.05.2017 U 17:00
Vidi cijeli program