Juan Taratuto

Buenos Aires, Argentina, 1971.

 

Director

Redatelj i scenarist, studirao je komunikacije na UBA i film na Filmskom sveučilištu (Universidad del Cine). Od 1995. godine radi kao redatelj u reklamnoj industriji, a 1997. režirao je televizijsku seriju Laberinto. Prvi film za kino tržište, No sos vos, soy yo (2004.), komedija s Diegom Perettijem pokazala se iznimno uspješnom kod publike, a s njim u glavnoj ulozi snima i Quién dice que es fácil? (2007.). Nakon komedije Un novio para mi mujer (2008.), ponovo s Diegom Perettijem u glavnoj ulozi snima dramu Rekonstrukcija (La reconstrucción, 2013.). S njim je snimio i komediju Papeles en el viento (2015.). Trenutno posljednji film mu je romantična komedija Me casé con un boludo (2016.).

Filmografija


Filmovi redatelja

Rekonstrukcija

(La reconstrucción, 2013.)

Režija: Juan Taratuto
FOTOGRAFIJA: Nico Hardy
Sadržaj:

Eduardo je u pedesetim godinama i radi kao inspektor u tvornici nafte. Profesionalno je odgovoran i dobar radnik, no privatno je ogorčeni samotnjak. Rutinsku svakodnevicu prekine mu poziv njegova starog prijatelja Marca iz Ushuaije, najjužnijeg patagonijskoga grada. Mora na operaciju te moli Eduarda da pazi na njegov dućan dok ga nema. Eduardo nerado pristane… >

boja, digitalno, 93 min

Papiri na vjetru

(Papeles en el viento, Argentina, 2015)

Režija: Juan Taratuto
FOTOGRAFIJA: Javier Julia
Sadržaj:

Priča o ljubavi, prijateljstvu i nogometu. Trojica prijatelja pokušavaju se nositi sa smrti zajedničkog prijatelja i činjenicom da je za njime ostala malodobna kćer Guadalupe. Žele joj pružiti potrebnu ljubav, ali i financijsku pomoć kako bi joj budućnost bila osigurana. Nažalost, sva imovina pokojnog prijatelja otišla je u nedavnu kupnju nogometnog igrača koji se pokazao neuspješnim. Njih trojica pokušavaju riješiti situaciju i pomoći Guadalupe.

boja, digitalno, 98 min
Vidi cijeli program