3 dana u Quiberonu

3 Tage in Quiberon, igrani, drama, Njemačka, Austrija, Francuska, 2018

REŽIJA: Emily Atef

3 dana u Quiberonu

ULOGE:
Marie Bäumer (Romy Schneider),
Birgit Minichmayr (Hilde Fritsch),
Charly Hübner (Robert Lebeck),
Robert Gwisdek (Michael Jürgs),
Denis Lavant

SCENARIJ:
Emily Atef

FOTOGRAFIJA:
Thomas W. Kiennast

GLAZBA:
Christoph Kaiser,
Julian Maas

MONTAŽA:
Hansjörg Weißbrich

Sadržaj:

Fotografije Romy Schneider koje je snimio Robert Lebeck obišle su cijeli svijet. Fotograf je na njima uhvatio proturječnu prirodu glumice: njezinu neobuzdanost, njezinu melankoličnost i njezinu bol. Lebeck je snimio fotografije i tijekom legendarnog  intervjua koji je Romy Schneider 1981. dala novinaru časopisa „Stern“ Michaelu Jürgsu u Quiberonu, unatoč lošim iskustvima s njemačkim tiskom. Glumica se u te bretonske toplice bila povukla na odmor. Društvo joj je pravila dugogodišnja prijateljica Hilde. Intervju i crno-bijele fotografije poslužile su kao osnova za igrani film, u kojem je uhvaćena atmosfera tih dana kada se Romy „otvorila“ do granice boli.
Što više glumica otkriva o sebi, što se više iza zvijezde nazire čovjek, to je dinamika u tom kvartetu veća. Hilde bi prijateljicu htjela zaštiti nje same, nje koja razoružavajućom iskrenošću raspršuje rezerviranost ciničnog reportera. Lebeck tijekom fotografskih sesija još jednom iznova otkriva brojna lica Romy Schneider. Tako je nastao taj slojevit portret očaravajuće glumice i žene, koja bespoštedno daje sve od sebe, no unatoč tome osjeća da je drugi zapravo ne vide i ne percipiraju.

Ovaj njemački kandidat u natjecateljskom programu 68. Berlinala dobio je sedam priznanja na dodjeli Njemačke filmske nagrade 2018., i to Zlatnu Lolu za najbolji igrani film te nagrade za najbolju režiju (Emily Atef), najbolju žensku ulogu (Marie Bäumer), najbolju žensku sporednu ulogu (Birgit Minichmayr), najbolju mušku sporednu ulogu (Robert Gwisdek), najbolju kameru/fotografiju i najbolju filmsku glazbu.

c/b, 115'

Trailer