Dom

Home, igrani, drama, Njemačka, Francuska, Nizozemska, 2020

REŽIJA: Franka Potente

Dom

ULOGE:
Jake McLaughlin (Marvin),
Kathy Bates (Bernadette),
Aisling Franciosi (Delta),
Derek Richardson (Wade),
James Jordan (Russell)

SCENARIJ:
Franka Potente

FOTOGRAFIJA:
Frank Griebe

GLAZBA:
Volker Bertelmann,
Raffael Seyfried

MONTAŽA:
Antje Zynga

Sadržaj:

Marvin Hacks (Jake McLaughlin) proveo je sedamnaest godina u zatvoru i sada je došlo vrijeme za povratak kući. Na skateboardu i u trenirci koju je nosio kada je kao tinejdžer bio uhićen, kreće na put u Newhall. Tamo ga čeka njegova teško bolesna majka Bernadette (dobitnica Oscara Kathy Bates) u istoj, sada trošnoj kući njegova djetinjstva. No Marvin ubrzo shvaća da ni nakon skoro dvadeset godina stanovnici maloga grada nisu zaboravili zbog čega je Marvin završio u zatvoru, a posebno veliku mržnju prema njemu gaji klan Flintow. Ali ako je Marvin u zatvoru naučio jednu stvar, to je da se mora suočiti s posljedicama svojih postupaka iz prošlosti i sa svime što ide uz to. Podnosi sve, najmanje pakosti i svaki kamen koji mu se stavi na put – što se posebno dojmi mlade Delte Flintow (Aisling Franciosi), koja ga od sada gleda drugim očima.

Film Dom bio je jedan projekt od dvadesetijednog odabranog na koprodukcijskom tržištu za Berlinale 2021., a u njemačkim je kinima od srpnja. Riječ je o dugometražnom prvijencu Franke Potente, snimljenom u Kölnu, Düsseldorfu i San Franciscu, a svjetsku premijeru doživio je na Festivalu u Rimu u sklopu Nove njemačke kinematografije.

Njemačka glumica Franka Potente (Trči, Lola, trči!) već dugi niz godina živi u Americi, a sada je režirala svoj prvi američki film, Dom, dramu o životu u maloj sredini.

boj, 100'

Trailer