Kasting

Casting, igrani, drama, Njemačka, 2017

REŽIJA: Nicolas Wackerbarth

Kasting

ULOGE:
Toby Ashraf (Tom),
Susanne Beier (Susanne),
Milena Dreißig (Ruth),
Judith Engel (Vera),
Stephan Grossmann (Manfred),
Tim Kalkhof (Kostja Stahnke)

SCENARIJ:
Nicolas Wackerbarth,
Hannes Held

FOTOGRAFIJA:
Jürgen Carle

MONTAŽA:
Saskia Metten

Sadržaj:

Redateljica Vera traži idealne glumce za svoj prvi televizijski film, remake Fassbinderovog filma Gorke suze Petre von Kant. Ali neposredno prije prvog dana snimanja i nakon nebrojenih castinga, još uvijek nije našla glumca za glavnu ulogu. Producent i filmska ekipa već su očajni zbog Vere, a jedino se Gerwin raduje tome što će imati više posla. On, naime, zarađuje za život kao partner za uvježbavanje uloga tijekom proba i izgovara replike za čuvene glumce. Kada glavni glumac odjednom odustane, Gerwin pomisli da je to njegova prilika.

Režiser Nicolas Wackerbarth uspio je uloviti duh Fassbinderova slojevitog predloška i istovremeno je ostvario vlastito, dubokoumno djelo. Casting nam daje bespoštedan uvid u ponore međuljudskih odnosa na koje utječu moć, strast i očaj. Usput Wackerbarth na vidjelo iznosi i gorku istinu o odnosima moći i ovisnostima u njemačkoj televizijskoj branši. Casting je podjednako mudar i zabavan film, s napetim obratima i pun humora te s upečatljivom glumom uistinu virtuoznog ansambla.

Film je nominiran za Njemačku filmsku nagradu 2017. (najbolji scenariji, najbolja muška glavna uloga, najbolja ženska sporedna uloga).

boja, 91'

Trailer