Ples između redova

In den Gängen, igrani, humorna drama, Njemačka, 2017

REŽIJA: Thomas Stuber

Ples između redova

ULOGE:
Sandra Hüller (Marion Koch),
Franz Rogowski (Christian Gruvert),
Peter Kurth (Bruno),
Henning Peker (Wolfgang),
Matthias Brenner (Jürgen) Ramona Kunze-Libnow (Irina)

SCENARIJ:
Clemens Meyer,
Thomas Stuber

FOTOGRAFIJA:
Peter Matjasko

MONTAŽA:
Kaya Inan

Sadržaj:

Christian je novi zaposlenik u velikom supermarketu i šutke je uronio u nepoznat svijet dugih hodnika. Bruno, njegov kolega iz odjela pića, pomaže mu u snalaženju, pokazuje mu trikove i štoseve i preuzima ulogu očinskog prijatelja. Tu je još i  Marion iz odjela slatkiša, koja zbija sitne šale na Christianov račun. Kada se on zaljubi u nju, cijeli oči cijeloga supermarketa uprte su u njih. Marion je, međutim, u braku, iako navodno ne u sretnom. Kada Marion iznenada ode na bolovanje, Christian upadne u mračnu rupu, tako duboku da se čini kako će ga njegov prijašnji bijedni život ponovno sustići.

Franz Rogowski bio je njemačka zvijezda Berlinala 2018. Rogowski je autodidakt i sam je naučio sve što zna. Na Berlinalu ga se moglo vidjeti u čak dva filma u natjecateljskom programu (Tranzit i Ples između redova, a osim toga i u filmu Lux ili ratnici svjetla, koji je prikazan u sklopu foruma Perspektive njemačke kinematografije ), a proglašen je i europskom filmskom zvijezdom u usponu.

Njemački kandidat u natjecateljskom programu 68. Berlinala dobio je nagradu Lola za najbolju mušku glavnu ulogu (Franz Rogowski) i nominiran je za Njemačku filmsku nagradu 2018. u kategorijama najbolji igrani film, najbolja ženska sporedna uloga (Sandra Hüller) i najbolja kamera/fotografija.

boja, 120'

Trailer