3. Večer animacije: Suvremena kineska animacija


Na 3. Večeri animacije predstavit će se ASIFA Kine u sklopu razmjene programa između ogranaka.


ASIFA besprekidno djeluje proteklih 50 godina i danas ima više od 5000 članova u 60 zemalja na svim kontinentima. Većina tih članova organizirana je na lokalnom nivou u nacionalne ogranke ili grupe ASIFA-e, pa tako sada postoji 40 nacionalnih grupa u Europi, Aziji, Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi i Australiji. ASIFA Hrvatske, osnovana 2003. godine kao udruga, hrvatski je ogranak međunarodne asocijacije ASIFA-e.

Kina se predstavlja projekcijom šest animiranih filmova raznolikih tehnika i tema.
Program u trajanju 45 minuta upotpunjuje film "Go to City ELE" koji će se premijerno predstaviti kao najava za 7. VAFI - festival animiranog filma djece i mladih koji će se održati od 19. do 24. travnja 2016. u Varaždinu.

Ulaz na Večeri animacije je besplatan, a organizira ih ASIFA Hrvatska u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac.

Program Večer animacije osmišljen je kao platforma za stjecanje novih poznanstava i jačanje zajednice animatora u Hrvatskoj, kao i prilika za upoznavanje profesionalaca, studenata i ljubitelja animacije. U planu je i tematsko programiranje te razvoj drugih aktivnosti.

ASIFA prima nove članove, profesionalce i studente, tj. sve zaljubljenike u animaciju – one koji se na neki način profesionalno bave animacijom, a učlaniti se možete na Večeri animacije.

The Mask
Tian​ ​
Yu Huang
10:39

Redemption
Xiao​ ​
Dong Zheng
5:04

The Life Of Smartphone Addicts
Cheng​ ​
Lin Xie
2:47

Apple
GuanYu Li
2:24

Ben
Hong​ ​
Ming Zhang
3:00

Ship
Feng Yao
8:28

Go to City ELE
Wenyu Li
9:28​ ​


Više informacija na:
- službenim stranicama ASIFA-e International: asifa.net
- službenoj stranici ASIFA Hrvatske: www.asifa.hr
- facebook stranici ASIFA Hrvatske