Radionica: “Iz ničega stvorimo nešto!”


Radionica animacije za djecu “Iz ničega stvorimo nešto!” (1. grupa), u maloj dvirani kina.
Za uzrast od 9 do 14 godina
Trajanje radionice je 90 minuta.

Polaznici će se upoznati s osnovama animacije, koristeći jednostavne materijale poput običnog i prozirnog papira, olovaka, flomastera… Sve naučene postupke polaznici će moći ponoviti kod kuće te dijeliti nova znanja s prijateljima. Na radionicama će nastati kratki filmovi koje će voditeljice naknadno producirati i objaviti na ASIFA-inim mrežnim stranicama i društvenim mrežama. Radionice vode animatorice i autorice Petra Balekić i Mirela Ivanković Bielen.

Petra Balekić magistrirala je grafičku umjetnost i animaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se animiranim filmom i ilustracijom. Njezin je diplomski film "Stranac u mojoj glavi" obišao mnoge svjetske festivale. Članica je HDLU-a, HDFD-a i ASIFA-e.

Mirela Ivanković Bielen diplomirala je na pedagoškom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi okušavajući se u različitim likovnim područjima. Osim umjetničkog rada bavi se animacijom i ilustracijom. Članica je ULUPUH, HDLU i ASIFA-e.