Film naopačke


Bacači Sjenki pozivaju sve od 13 do 18 godina na film i druženje - sve naopačke - koje će se, počevši s 2. listopadom, održavati u kinu Tuškanac svake prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati.

U ova tri sata ćemo gledati po jedan kultni ili suvremeni uspješni europski film slavnih redatelja, ali i onih manje poznatih, a vrlo zanimljivih i aktualnih: filmove o odrastanju, nalaženju svog mjesta u svijetu, o promjenama. A onda ćemo ga prisloniti na uho, zaviriti mu ispod mnogoznačne haube, prekadrirati ga, promijeniti mu kraj i ime mašući autoru s druge strane ulice, okrenuti ga naopačke.

U subotu 2. listopada krećemo odmah s filmom o filmu. Gledat ćemo nagrađivani rad jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora; opaku društvenu satiru realiziranu kroz naraciju i estetiku odmaknutu od uobičajenog. Vrlo zabavan, nekad mračan, ali uvijek blizak, film sukobljava dva svijeta, svijet ispeglanih imidža s ekrana sa svakodnevnim zgužvanim svijetom. Naziv filma, ime redatelja, vrsta i sadržaj filma neće biti poznati do same projekcije.

Rebus filma rješavat ćemo zajedno kroz niz zabavnih i kreativnih
aktivnosti, uz pomoć slike i zvuka, glume i mizanscene, pojedinačno i kroz grupni rad.

Zagonetna filmska projekcija otvorena je za sve starije od 14, a mlađe od 18 spremne transformirati se od gledatelja u stvaratelje i nazad. 

Voditeljica: Bojana Burnać, nagrađivana redateljica i direktorica
fotografije, filmska edukatorica i roniteljica na dah.

Ulaz na Film naopačke je besplatan. Filmski klub se odvija u sklopu projekta CinEd 2.0

Projekt CinEd 2.0 je sufinanciran od strane Europske Unije - Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba. 

Potpora Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društvaZaklada Kultura Nova.