Filmske večeri Ljetopisa na velikom platnu

Hrvatski filmski ljetopis, najstariji domaći filmološki časopis koji više od 20 godina sa znanjem i strašću donosi tekstove o svim aspektima filmske umjetnosti, najavljuje filmske večeri: projekcije klasika hrvatske i svjetske kinematografije u skladu s temom aktualnoga broja, uz razgovor s eminentnim kritičarima koji otkrivaju nove rakurse na kanonska djela igranoga, dokumentarnoga, eksperimentalnoga i animiranoga filma. U ugodnoj atmosferi kina Tuškanac možemo se prepustiti majstorima i – razgovarajmo o filmu!

Četvrtak 1. travnja
21:15 Ludi Pierrot (Pierrot le fou, Francuska, 1965.); r: Jean-Luc Godard

Prva filmska večer Ljetopisa u velikoj dvorani kina Tuškanac posvećena je Ludom Pierrotu (Pierrot le fou, 1965), primjeru dugogodišnje plodne suradnje redatelja Jean-Luca Godarda i snimatelja Raoula Coutarda o kojoj u posljednjem broju (84) Ljetopisa piše Dinka Radonić. Pridružite nam se u ovom bijegu na romantični jug, audiovizualnoj eksploziji s brojnim referencama na slikarstvo, književnost i filmsku povijest koja Belmonda i Karinu kao francuske Bonnie i Clydea vodi kroz pljačke, ubojstva i prijevare i to dvije godine prije znamenitog filma Arthura Penna.

* U sklopu Ljetopisovih filmskih večeri organizirana je i promotivna prodaja aktualnog, ali i starijih brojeva Hrvatskog filmskog ljetopisa.