Radnička klasa ide u pakao

crna komedija, Srbija, Grčka, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, 2023 | Mjesto prikazivanja filma: Kulturno informativni centar KIC (Preradovićeva ul. 5)

REŽIJA: Mladen Đorđević

Radnička klasa ide u pakao

ULOGE:
Tamara Krcunović,
Leon Lučev,
Szilvia Kriszan,
Ivan Đorđević,
Lidija Kordić,
Momo Pićurić,
Olivera Viktorović,
Mirsad Tuka,
Tomislav Trifunović,
Dobrila Stojnić

SCENARIJ:
Mladen Đorđević

FOTOGRAFIJA:
Dušan Grubin

GLAZBA:
Kalin Nikolov

MONTAŽA:
Lazar Predojev

SCENOGRAFIJA:
Zorana Petrov

KOSTIMI:
Jelena Đorđević

Sadržaj:

Tvornica u kojoj su nekad bili zaposleni stanovnici cijelog grada i okolnih sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta tijekom kojeg je skupina njezinih radnika stradala u namjerno podmetnutom požaru. Preostali radnici, devastirani gubitkom svojih najmilijih i posljedičnom korumpiranom prodajom tvornice, pokreću proteste, ali čini se da su njihovi napori uzaludni i ne daju konkretne rezultate.

Osjećajući se napuštenima od strane vlasti, pa čak i Crkve, oni traže utjehu i odgovore u natprirodnom. Karizmatična Svetlana (Tamara Krcunović), bivši robijaš Mija (Leon Lučev) i ostali radnici udružuju se kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Dok nespretno zaranjaju u tajanstveno carstvo, prolaze kroz socijalno i emocionalno oslobođenje te neočekivano otkrivaju unutrašnju moć za koju nisu niti znali da je posjeduju…

boja, 127'

Trailer