Masterclass – Zlatko Burić Kićo


U suradnji s Danskom ambasadom, u programu 20. Zagreb Film Festivala, održat će se predavanje osječkoga glumca s danskom adresom – Zlatka Burića Kiće (Diler, Slatke prljave stvari, Ne gledaj mi u pijat, Trokut tuge).

U razgovoru s moderatoricom Hrvojkom Begović, Zlatko Burić govorit će o svojoj glumačkoj karijeri od samih početaka pa sve do danas, iskustvu rada u kazalištu i na filmu te razlici između rada na manjim nezavisnim i velikim svjetskim produkcijama.

S publikom će podijeliti svoj proces i način rada, a govorit će i o osobnim te profesionalnim inspiracijama i životnim odabirima. U sklopu Glavnog programa ZFF-a, prikazuje se i Burićev najnoviji film, Zlatnom palmom nagrađen Trokut tuge redatelja Rubena Östlunda.

ZLATKO BURIĆ KIĆO

Hrvatski filmski i kazališni glumac rođen 1953. Jedan je od osnivača alternativne zagrebačke kazališne skupine Kugla glumište. Nakon raspada grupe, sa suprugom odlazi u Dansku. Profesionalni zalet dobio je istaknutom ulogom u trilogiji Diler (1996.) Nicholasa Windinga Refna, nakon čega je uslijedio niz angažmana na filmskim i TV projektima, uključujući triler Slatke, prljave stvari (2002.) Stephena Frearsa. Ostvario je niz zapaženih uloga u hrvatskim filmovima, među kojima je i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić (Venecija 2016. – Nagrada FEDEORA). Najrecentniju ulogu ostvario je u ovogodišnjem canneskom hitu Trokut tuge (Zlatna palma 2022.) Rubena Östlunda.

HRVOJKA BEGOVIĆ

Rođena 1982. u Zagrebu. Diplomirala je glumu na ADU-u te filozofiju i sociologiju na FFZG-u. Radila je za filmske festivale (ZFF, ZagrebDox, MFF, Animafest, RAF) u odnosima s javnošću i medijima. Od 2012. članica je ansambla ZKM-a. Glumila je u nizu nezavisnih kazališnih produkcija i filmova. Godine 2014. nominirana je za Nagradu hrvatskoga glumišta za glavnu žensku ulogu u diplomskoj predstavi Tartuffe. Filmovi: Pečat (2019.) i Cvijeće (2015.).