Andrea Molaioli

 

Director
Andrea Molaioli (Rim, 1967) započeo je karijeru kao asistent redatelja, a kasnije kao pomoćnik redatelja radeći s nekima od najpoznatijih talijanskih redatelja kao što su Nanni Moretti, Carlo Mazzacurati, Daniele Luchetti i Mimmo Calopresti. U filmu Travanj Molaioli glumi samog sebe zajedno s Angelom Barbagallom i Nannijem Morettijem. Kao redatelj potpisuje uratke o backstageu filmova. Djevojka s jezera (La ragazza del lago) njegov je prvi dugometražni redateljski uradak. Scenarij, nastao po romanu Karina Fossuma Pogled stranca, potpisuje zajedno sa Sandrom Petragliom.
Dragulj je njegov drugi film.

Filmografija


Filmovi redatelja

Djevojka s jezera

(La ragazza del lago, 2007)

Režija: Andrea Molaioli
FOTOGRAFIJA: Ramiro Civita
Sadržaj:

Osam je sati ujutro kada se Marta, s perecom u ustima, vraća kući nakon što je spavala kod tetke. Kombi se zaustavlja: Mario, mentalno retardirani mladić, nagovara je da pođe s njim do njegove farme … Po romanu Karina Fossuma “Pogled stranca”.

35mm, boja, 95 min

Dragulj

(Il gioiellino, Italija, 2010)

Režija: Andrea Molaioli
FOTOGRAFIJA: Luca Bigazzi
Sadržaj:

Leda je velika poljoprivredno-prehrambena kompanija, razgranata na pet kontinenata, kotira na burzi, te u stalnom širenju na nova trzišta i nove sektore, pravi mali dragulj, reklo bi se. Njen osnivač, Amancio Rasteli, alfa i omega kompanije, postavio je na upravljačke funkcije najbližu rodbinu: sina, nećakinju i još nekoliko menadžera od povjerenja, iako su svi oni samo obični računovođe. Neprimjeren menadžment suočava se s izazovima koje postavlja tržište… Montaža: Giogiò Franchini Sceno...

110 min, 35mm, boja
Vidi cijeli program