Roberto Andò

 

Andò u biografiji, osim studija filozofije, bilježi i suradnju s filmskim zvijezdama kao što su Francesco Rosi, Federico Fellini, Michael Cimino i Francis Ford Coppola. Profesionalnost je iskazao u kazališnoj režiji, operi i multimedijalnoj umjetnosti. Bio je ravnatelj Festivala Orestiadi u Gibellini i Festivala Novecento u Palermu. Predstave koje najbolje oslikavaju njegovu umjetničku ličnost su Šuma-korijen-labirint prema tekstu Itala Calvina, Pijesak sna, multimedijalno djelo Fragmenti Apokalipse. Godine 1999. u kazalištu Teatro Massimo u Palermu režira Mučenika iz Saint Sébastiena Gabrielea D'Annunzija i Claudea Debussyja. Iste godine režira film u produkciji Giuseppea Tornatorea, Prinčev rukopis, odlično prihvaćen od strane međunarodne kritike. U Palermu 2001. godine prikazuje Sobu i Rođendan Harolda Pintera kao i Mozartovu Magičnu frulu, a potom u veljači 2002. Rossinijevog Tancredija u kazalištu San Carlo u Napulju.
Te je godine izašao i njegov drugi film, Pod lažnim imenom s Danielom Auteuilom u glavnoj ulozi. Živjela sloboda mu je treći film.

Filmography


Films by this director

Viva la liberta

(Viva la libertà, Italy, 2013)

Directed by: Roberto Andò
PHOTOGRAPHY: Maurizio Calvesi
Synopsis:

Enrico Oliveri, tajnik najveće oporbene stranke, zapao je u krizu. Ankete predstojećih izbora predviđaju njegov poraz. U noći poslije jedne od brojnih rasprava, Olivieri nestaje, ostavljajući za sobom samo neobičnu poruku. Jednog dana, iznenada se vraća na scenu, ali s potpuno drukčijom pričom koja sve iznenađuje. Istovremeno ga netko prati iz tajnog skrovišta… Montaža: Clelio Benevento Scenografija: Giovanni Carluccio Kostimi: Lina Nerli Taviani Glazba: Marco Betta Orchestraccia Produc...

color, 94'
See full programe