Nadine Labaki

18.02.1974, Baabdat, Libanon

 

Libanonska redateljica, glumica i scenaristica. Režirala je priličan broj video spotova, a time se počela baviti nakon što je devedesetih prošloga stoljeća pobijedila u talent TV showu Studio El Fann i za nagradu režirala prvi video spot. Zasad jedini dugometražni igrani film Caramel režirala je 2007. godine. U filmu je odglumila i glavnu ulogu. Prethodno se pojavila kao glumica u nekoliko kratkometražnih filmova i dugometražnom Bosta (2005).

Filmography


Films by this director

Karamel

(Sukkar banat, 2007)

Directed by: Nadine Labaki
PHOTOGRAPHY: Yves Sehnaoui
Synopsis:

Nadine Labaki je redateljica, koscenaristica i glavna glumica romantične komedije o životu libanonskih žena. U salonu za uljepšavanje u Bejrutu rade Layale, Nisrine i Rima. Iako ni one ni njihove mušterije nisu sretne u privatnim životima, u salonu se sve drže zajedno i uz ugodnu, prijateljsku atmosferu i čašicu tračeva lakše podnose svakodnevicu.

color, 95 min

Capernaum

(Capharnaüm, Lebanon, France, USA, Cipar, Qatar, 2018)

Directed by: Nadine Labaki
PHOTOGRAPHY: Christopher Aoun
Synopsis:

Zain El Hajj 12-godišnji je klinac iz sirotinjske četvrti Bejruta koji zbog napada nožem na čovjeka kojeg naziva ´kurvinim sinom´ služi petogodišnju kaznu u zatvoru Roumieh. Ni Zain ni njegovi roditelji ne znaju točan datum dječakova rođenja, jer nikad nisu dobili izvod iz matične knjige rođenih. Zain je izveden pred sud nakon što je pokrenuo parnicu protiv svojih roditelja, majke Souad i oca Selima, a na sučevo pitanje zbog čega tuži roditelje dječak je odgovori...

color, 126'
See full programe