33 scene iz života

33 sceny z zycia, igrani, Poljska, 2008

REŽIJA: Małgorzata Szumowska

33 scene iz života

ULOGE:
Julia Jentsch,
Maciej Stuhr,
Peter Ganzler,
Małgorzata Hajewska Krzysztofik,
Andrzej Hudziak,
Roman Gancarczyk

SCENARIJ:
Malgorzata Szumowska

FOTOGRAFIJA:
Michal Englert

Sadržaj:
Glavni lik filma, Julija, uspješna umjetnica, udana za poznatog kompozitora odjednom se suočava s mnoštvom kriza – od uginuća psa do bolesti i smrti roditelja.
Film 33 scene iz života bavi se temom smrti kao i većina filmova ove svjetski poznate poljske redateljice mlađe generacije (rođena je 1973. u Krakowu). Małgorzata Szumowska, koja je i scenaristica filma, unijela je u fabulu mnogo autobiografskih elemenata.
Ovaj poljsko-njemački film osvojio je desetak prestižnih nacionalnih i svjetski priznanja i nagrada, među kojima treba istaknuti Srebrnog leoparda na festivalu u Locarnu, čak 4 nagrade, među kojima i onu za režiju, na Festivalu poljskog igranog filma u Gdyni 2008., te orla Poljske filmske akademije kao najbolji film te godine. Małgorzata Szumowska je producirala, režirala i napisala čitav niz igranih i dokumentarnih filmova, a većina njih je nagrađivana. Na festivalu u Berlinu nagrađen je film U ime… (In the Name of..., 2013.). I prvi i drugi njen film, Sretan čovjek (Happy Man, 2000.) i Stranac (Stranger, 2004.), bili su nominirani za evropsku nagradu otkriće godine. Ona (Elles, 2013.) s Juliette Binoche prodan je u više od četrdeset zemalja. Njen zadnji film Tijelo (Body, 2015.) premijerno je prikazan u Berlinu 2015. i odnio je Srebrnog medvjeda za režiju.

digitalno, boja, 100 min

Trailer