Filmovi iz ciklusa

Posvađane sestre

(Les soeurs fâchées, 2004)

Režija: Alexandre Leclere
FOTOGRAFIJA: Michel Amathieu
Sadržaj:

Tridesetšestogodišnja Louise šarmantna je mlada žena po prirodi zbunjena i dirljivo nespretna. Kozmetičarka je i živi u Mansu. Njezina starija sestra Martine, 38 godina, vrlo je lijepa žena, urođene elegancije i hladnoće. Pripadnica je visoke pariške buržoazije. Louise je napisala roman i u ponedjeljak ima vrlo važan sastanak u Parizu koji joj može promijeniti život. Dolazi kod Martine na tri dana. Martine na prvi pogled ima sve. Sve osim onog osnovnog. A ono osnovno ima Louise... U ta tri dana...

boja, 93 min
PROJEKCIJA:
Srijeda 25.03.2009 U 19:00

Moj brat se ženi

(Mon frere se marie, 2007)

Režija: Jean-Stéphane Bron
FOTOGRAFIJA: Matthieu Poirot-Delpech
Sadržaj:

Vinh, izbjeglica iz Vijetnama, kojeg je prije dvadeset godina usvojila švicarska obitelj vjenčava se. Za njegovu biološku majku, koja je ostala u Vijetnamu, to je prilika za upoznavanje te savršene obitelji koja je voljela i odgojila njezinog sina. Ali ta se obitelj već odavno raspala i nitko nikog više ne podnosi. Nenadani posjet gospođe Nguyen svih će ih uzdrmati. Trebat će se na nekoliko dana ponovno uživiti u uloge oca, supruge, brata, sestre... Ponovno postati savršena obitelj, puna ljubavi...

boja
PROJEKCIJA:
Srijeda 25.03.2009 U 21:00

Dom (2008)

(Home, 2008)

Režija: Ursula Meier
FOTOGRAFIJA: Agnes Godard
Sadržaj:

Usred mirne i napuštene prirode proteže se autocesta koja nije u upotrebi, prepuštena zaboravu od izgradnje. Uz rub asfalta, samo par metara od sigurnosne ograde, nalazi se usamljena kuća u kojoj živi obitelj. Radovi će ponovno početi i najavljuju skoro otvaranje autoceste za promet... Film crne estetike, nadhnut autoportretima Hervéa Guiberta i djelom Jeffa Walla.

boja, 97 min
PROJEKCIJA:
Četvrtak 26.03.2009 U 19:00

Čovjek koji je sadio drveće

(L'Homme qui plantait des arbres, 1987)

Režija: Frédéric Back
Sadržaj:

Ovaj srednjometražni film (30 mn.) Frederica Backa nagrađen brojnim nagradama, za veliko platno adaptira remek-djelo Jeana Gionoa. Putnik se gubi u zabačenom kraju regije Haute-Provence. Tu upoznaje Elzéara Bouffiera, usamljenog pastira, koji strpljivo i tajno pošumljava planinu sadeći žireve. Kako godine prolaze goli krajolik preobražava se u obećanu zemlju... Istinska objava univerzalne ljubavi Prirodi, koju jednostavna parabola čini još dirljivijom.

boja, 30 mn
PROJEKCIJA:
Četvrtak 26.03.2009 U 21:00

Henry Dunant, crvenilo na križu

(Henry Dunant, du roue sur la croix, 2005)

Režija: Dominique Othenin-Girard
FOTOGRAFIJA: Vincent Jeannot
Sadržaj:

Idealist, romantičar i humanist, Henry Dunant, vodi naizgled suludu bitku kako bi uvjerio različite države da dozvole stvaranje hitne službe koja bi liječila vojnike ranjene na ratnom polju bez obzira na njihovu nacionalnost. Divlja volja tog osvajača nemogućeg, prvog dobitnika Nobelove nagrade za mir, utemeljila je Crveni Križ. Film prikazuje životni put tog neuobičajenog vizionara.

boja, 99 min
PROJEKCIJA:
Petak 27.03.2009 U 19:00

Pad američkog carstva

(Le déclin de l'empire américain, 1986)

Režija: Denys Arcand
FOTOGRAFIJA: Guy Dufaux
Sadržaj:

Dok sveučilišni profesori Rémy, Pierre, Claude i Alain pripremaju gurmansku večeru, njihove životne družice Dominique, Louise, Diane i Danielle vježbaju u fitness klubu. Muškarci razgovaraju o ženama, žene razgovaraju o muškarcima. Iz ta dva razgovora izviru laži jednog doba i žudnja svakog protagonista za osobnom srećom koja je neprestano ugrožena.

boja, 101 min
PROJEKCIJA:
Petak 27.03.2009 U 21:00

Loša vjera

(Mauvaise foi, 2006)

Režija: Roschdy Zem
FOTOGRAFIJA: Jérôme Alméras
Sadržaj:

Ismaël i Clara mladi su par poput svih ostalih, sretni i zadovoljni. Ismaël je Arap, a Clara Židovka To je detalj koji do sad nije nikoga smetao. Ipak će se sve promijeniti u trenutku kad Clara ostaje trudna i par mora objaviti vijest roditeljima, ortodoksnim Židovima i muslimanima vjernicima. Upoznavanje obitelji postat će pravi pakao...

boja, 88 min
PROJEKCIJA:
Subota 28.03.2009 U 19:00

Bračno mrtvilo

(Torpeur conjugale, 2003)

Režija: Dimitri Indares
FOTOGRAFIJA: Dimitris Katsaitis
Sadržaj:

Thomas i Lily već su sedam godina u sretnom braku. Nagli odlazak njihove kućne pomoćnice dovodi do niza napetih situacija. Lily odbija preuzeti brigu o klući i djetetu. Thomas zapošljava novu kućnu pomoćnicu, dvadesttrogodišnju strankinju koja je došla iz Grčke kanalima prostitucije.

boja, 80 min
PROJEKCIJA:
Subota 28.03.2009 U 21:00
Vidi cijeli program