Ciklus

Od 17.10. Do 17.10.2019.

Kinofonija: Chui

Kinofonija: Chui

Na otvorenju festivala Berlinale Special u organizaciji Goethe-Institut Kroatien, u sklopu novog programa kina Tuškanac pod nazivom Kinofonija održat će se projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927.), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će posebno za tu priliku skladati i uživo izvesti originalnu prateću glazbu. Izvedbu podržavaju Kino Tuškanac, Hrvatski flmski savez i Goethe-Institut u Zagrebu.

Chui je mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i beskompromisnim pristupom u duhu rock‘n‘rolla osigurao je Chuijevcima već s prvim albumom („Chui”, Dancing Bear 2012.) kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album "The Second Arrival", koji dobiva brojne pohvale glazbene kritike i publike. Trećim cijenjenim izdanjem 2015. godine pod nazivom "Third Sun From The Stone" bend osvaja titulu domaćeg albuma godine na gotovo svim top-listama, što dosad nije pošlo za rukom ni jednom jazz-sastavu u Hrvatskoj. U suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Chui je 2017. godine snimio album „Chui ovu glazbu”, zahvaljujući kojem su rasprodali niz koncerata, uključujući nastup u Velikom pogonu Tvornice kulture. Uz to, bend je te godine snimio pjesmu i s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je u brojnim medijima proglašena pjesmom godine. Album „Chui ovu glazbu” donio je Chuijevcima i dva Porina za najbolji jazz-album i najbolju jazz-izvedbu. Konačno, bend je nedavno izdao novi singl „Pogledaj”, kojim najavljuju predstojeći album. Na pjesmi gostuje jedan od najboljih hrvatskih muških vokala Boris Štok, a izvanredan spot za pjesmu u maniri znanstvene fantastike snimio je Dalibor Barić.

Chui nastupa u sljedećem sastavu: Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – saksofon & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas-gitara.

Cijena ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeno-filmski, audiovizualni doživljaj iznosi 50kn.

Filmovi iz ciklusa

Berlin, simfonija velegrada

(Berlin: Die Sinfonie der Großstadt, Njemačka, 1927)

Režija: Walther Ruttmann
FOTOGRAFIJA: Robert Baberske, Reimar Kuntze, László Schäffer
Sadržaj:

Buđenjem još jednog dana, iz noćne obamrlosti budi se i Berlin, grad koji funkcionira poput živog organizma s međusobno ovisnim društvenim slojevima. Dok se nižu prizori iz različitih područja gradskog života, ritam grada i užurbanosti njegovih stanovnika postaje sve intenzivniji, a život u gradu neumorno pulsira od jutra do večeri. Njegovi golemi ljudski, prometni i radni potencijali vibriraju sve frenetičnijim ritmom, od ranojutarnjih prizora sumračnog velegrada praznih ulica, do...

c/b, 65'
PROJEKCIJA:
Četvrtak 17.10.2019 U 20:00
Vidi cijeli program