Ciklus

Od 01.04. Do 09.10.2016.

Ljetopisove filmske večeri - 2016

Ljetopisove filmske večeri - 2016

Hrvatski filmski ljetopis, najstariji domaći filmološki časopis koji više od 20 godina sa znanjem i strašću donosi tekstove o svim aspektima filmske umjetnosti, nastavlja s filmskim večerima: projekcije klasika hrvatske i svjetske kinematografije u skladu s temom aktualnoga broja, uz razgovor s eminentnim kritičarima koji otkrivaju nove rakurse na kanonska djela igranoga, dokumentarnoga, eksperimentalnoga i animiranoga filma. U ugodnoj atmosferi kina Tuškanac možemo se prepustiti majstorima i – razgovarajmo o filmu!

Nedjelja 9. listopada 2016.
2. filmska večer Hrvatskog filmskog ljetopisa
19 sati - GEFF: filmovi Mihovila Pansinija i drugih sudionika festivala
20 sati - Tribina "GEFF i poslije GEFF-a", sudjeluju Petra Belc, Vedran Šuvar, Ivan Ramljak i Nikica Gilić
21 sat - Filmovi iz produkcije Kinokluba Zagreb nastali o 50. obljetnici GEFF-a

1. travnja 2016. u 19 sati
Tribina "Filmsko snimanje i filmologija – tehnička i znanstvena perspektiva" na kojoj govore akademski snimatelji Dragan Marković i Jasenko Rasol te filmolog Nikica Gilić.

1. travnja 2016. u 21 sat
Jean-Luc Godard Ludi Pierrot

Filmovi iz ciklusa

Ludi Pierrot

(Pierrot le fou, Francuska, Italija, 1965)

Režija: Jean-Luc Godard
FOTOGRAFIJA: Raoul Coutard
Sadržaj:

Ferdinand Griffon nesretno je oženjen, a nedavno je i dobio otkaz u televizijskoj kući u kojoj je bio zaposlen. Nakon posjete besmislenoj pariškoj zabavi ispunjenoj ispraznim pretencioznim diskusijama, odluči pobjeći s bivšom djevojkom Marianne Renoir na sam 14. srpnja, obljetnicu Francuske revolucije, ostavljajući iza sebe suprugu, djecu i buržoaski način života. Slijedeći Marianne u njezin stan, gdje pronađu leš muškarca, Ferdinand, kojeg Marianne zove Pierrot (&bdq...

boja, 110'
PROJEKCIJA:
Petak 01.04.2016 U 21:15
Vidi cijeli program