Andrej Korovljev

29.08.1970, Pula

 

Director

Nakon trogodišnjega studija inženjeringa odustaje od te struke i putuje u London gdje studira film na Westminsterskom sveučilištu.

Godine 2000. vraća se u Hrvatsku da bi snimao filmove i nastavio studij filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dobio je nagradu za najboljega mladog redatelja na Danima hrvatskog filma 2000. godine za dokumentarni film Godine hrđe. Režirao je kratki dokumentarni film Una storia polesana (1998.), a snima i namjenske filmove i glazbene spotove.

Filmografija


Filmovi redatelja

Godine hrđe

(1999)

Režija: Andrej Korovljev
FOTOGRAFIJA: Igor Savatović
Sadržaj:

Dokumentarni film o radnicima pulskog Uljanika koji rade najopasniji i najteži posao u brodogradnji: antikorozivnu zaštitu. Svakodnevno okruženi dimom, plinovima, hrđom i ostalim opasnostima oni rade iscrpljujući posao, izolirani od vanjskoga svijeta, ali ne i od nadređenih koji ih beskrupulozno iskorištavaju.

boja, 35 min

Hotel Pula

(Hrvatska, 2023)

Režija: Andrej Korovljev
FOTOGRAFIJA: Stanko Herceg
Sadržaj:

Godina je 1995. Mahir (38) izbjeglica je iz Bosne i već nekoliko godina živi u Puli, u hotelu koji nosi ime grada. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko od hotela prvi put ugleda Unu, mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu.

boja, 95'
Vidi cijeli program