Hana Jušić

 

Director

Magistrirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i anglistiku na Filozofskom fakultetu 2007. godine.

 Do sada je napisala i režirala nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova prikazanih na studentskim, ali i na značajnim europskim festivalima. Napisala je scenarij za dugometražni igrani film Zagonetni dječak redatelja Dražena Žarkovića. Ne gledaj mi u pijat njen je prvi dugometražni igrani film u svojstvu scenaristice i redateljice. Projekt je razvijan u okviru ugledne scenarističke radionice TorinoFilmLab (programi Script & Pitch i TFL-FrameWork), a premijerno je prikazan u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, gdje je potom osvojio Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film i nakon toga još više od 30 filmskih nagrada.

Filmografija


Filmovi redatelja

Da je kuća dobra i vuk bi je imao

(Hrvatska, 2015 | Mjesto prikazivanja filma: Kulturno informativni centar KIC (Preradovićeva ul. 5))

Režija: Hana Jušić
FOTOGRAFIJA: Jana Plećaš
Sadržaj:

Sandra je pretjerano osjetljiva djevojka koja ponekad ne može razlučiti stvarost od svojih neobičnih fantazija. Na rođendanskoj proslavi svoga muža prisiljena je provesti dan s njegovom obitelji, koja je ne prihvaća. Pod njihovim okrutnim povećalom Sandra postepeno gubi doticaj sa stvarnošću.

boja, 25'
Vidi cijeli program