Joachim Lafosse

18.01.1975, Uccle

 

Director
Studirao je režiju na Institut des arts de diffusion (IAD) od 1997. do 2001 godine. Diplomirao je kratkometražnim filmom Tribu (2001.), a tri godine poslije slijedi dugometražni prvijenac Folie privée (2004.). Godine 2006. napravio je dva dugometražna filma: Ça rend heureux i Nue propriété, a dvije godine kasnije Privatna poduka (Élève libre, 2008.). Sve svoje filmove potpisuje i kao koscenarist, a trenutno se u pretprodukciji nalazi film Aimer à perdre la raison.

Filmografija


Filmovi redatelja

To se zove sreća

(Ça rend heureux, 2006.)

Režija: Joachim Lafosse
FOTOGRAFIJA: Jean-François Metz
Sadržaj:

Autoironija na račun redateljeva prvog film koji se pokazao komercijalno neuspješnim, Ça rend heureux (2006.) film je o redatelju koji prolazi kroz muke oglašavanja vlastita filma. Sam lijepi promotivne plakate i malone povlači publiku za rukav da bi pogledali film, a nakon što se film pokaže neuspješnim njegov ga prijatelj glumac ipak uspijeva odvesti u avanturu novoga filma.

boja, 35 mm, 85 min

Nemirni

(Les Intranquilles, Belgija, Luksemburg, Francuska, 2021)

Režija: Joachim Lafosse
FOTOGRAFIJA: Jean-François Hensgens
Sadržaj:

Privlačna Leïla žena je ranih srednjih godina, restauratorica koja je još uvijek, kao i prvog dana, snažno zaljubljena u svog supruga, slikara Damiena. Tu je i njihov sinčić Amine, dječak u dobi od nekih sedam ili osam godina koji uživa u očevu društvu, i stoga što je Damien spontan i izuzetno zabavan tip. Njih troje žive na Azurnoj obali, u prekrasnoj vili iz 19. stoljeća koja će spletom okolnosti ubrzo postati poprište ozbiljne obiteljske drame. Naime, Amine ne...

boja, 118'
Vidi cijeli program