Caroline Link

02.06.1964, Bad Nauheim

 

Director
Njemačka redateljica, školovala se na filmskoj akademiji u Münchenu gdje je diplomirala filmom Sommertage (1990). Filmom Jenseits der Stille (Beyond Silence 1996) zarađuje nominaciju za Oscara u kategoriji stranog filma, a dobiva Bavarian Film Award, German Film Award u srebru i nagradu Guild Film u zlatu. Snimila je i Pünktchen und Anton (1999).Oskara osvaja 2003. filmom Nigdje u Africi (Nirgendwo in Afrika, 2001).

Filmografija


Filmovi redatelja

Nigdje u Africi

(Nirgendwo in Afrika, 2001)

Režija: Caroline Link
FOTOGRAFIJA: Gernot Roll
Sadržaj:

Priča o njemačkoj židovskoj obitelji koja se uoči Drugog svjetskog rata seli u Keniju. Otac i majka, nekada u Njemačkoj uspješni odvjetnici postaju zemljoradnici i čeznu za domovinom, dok njihova mala kćerka prihvaća novonastalu promjenu zahvaljujući toplom prijateljstvu s domorocem Owuorom. Film je 2003. dobio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

boja, 141 minuta

Dječaku treba svježi zrak

(Der Junge muss an die frische Luft, Njemačka, 2018)

Režija: Caroline Link
FOTOGRAFIJA: Judith Kaufmann
Sadržaj:

Dirljiva priča iz djetinjstva jednog od najvećih njemačkih zabavljača Hapea Kerkelinga vodi nas u Rursku oblast 1972. godine. Debeljuškasti devetogodišnjak Hans-Peter odrasta pod paskom svoje vesele rodbine, koja se često i rado zabavlja. Svoj izniman talent za nasmijavanje drugih Hans-Peter svakodnevno vježba u dućančiću svoje bake Änne. No, ipak nije sve ružičasto. Tamne sjene nadviju se nad dječakovom svakodnevicom nakon što mu majka završi na operaciji, posli...

boja, 100’
Vidi cijeli program