Nevio Marasović

07.07.1983, Zagreb, Hrvatska

 

Director

Rođen je 1983. godine. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti Zagreb. Njegov dugometražni prvijenac The Show Must Go On, ujedno i završni rad na Akademiji, na filmskom festivalu u Puli osvojio je niz nagrada uključujući nagradu Breza za najboljeg debitanta i nagradu Oktavijan za najbolji film po izboru kritičara.

Kao redatelj potpisuje još dva igrana filma. Film Vis-a-vis bio je festivalska uspješnica, a portal Cineuropa ga je 2013. godine uvrstio u pet najboljih europskih naslova. S filmom Goran osvojio je 6 nagrada. Snimio je i režirao humorističnu seriju Instruktor čiji je autor i scenarist zajedno s glumcem Stjepanom Perićem. Osim snimanjem filmova, Marasović se profesionalno bavi snimanjem reklamnih spotova. 2018. dovršio je svoj četvrti dugometražni igrani film Comic Sans.

Filmografija


Filmovi redatelja

Pamtim samo sretne dane

(Hrvatska, 2023 | Mjesto prikazivanja filma: Kulturno informativni centar KIC (Preradovićeva ul. 5))

Režija: Nevio Marasović
FOTOGRAFIJA: Damir Kudin
Sadržaj:

Umorni starac sjedi u restoranu i promatra goste. No kao da ih već poznaje. A dok osluškuje njihove razgovore, sve više izgleda kao da ih je negdje već čuo. Čekaonica za drugi svijet ne nudi izbor – u ulozi suca i porote, starac je prisiljen promatrati najvažnije trenutke svoga života, punog žaljenja i krivih odluka. Posljednji film velikog slovenskog glumca Radka Poliča nadrealistično je i melankolično ostvarenje nagrađivanog redatelja Nevija Marasovića, koji je redateljske...

boja, 72'
Vidi cijeli program