Arsen Anton Ostojić

29.07.1965, Split, Hrvatska

 

Director

Hrvatski filmski redatelj i scenarist.

Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1991. te je magistrirao filmsku režiju i produkciju na New York University-ju 1994. godine.

Do sada je režirao četiri dugometražna igrana filma od kojih je dva i producirao. Zajedno su sva četiri filma osvojila oko 95 nagrada i priznanja na filmskim festivalima širom svijeta. Tri filma su bili hrvatskim predstavnicima za nagradu Oscar.

Koautor je teksta i redatelj kazališne predstave Billie Holiday za HNK u Splitu te nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova. Koproducirao je češko-slovačko-hrvatski dugometražni animirani film Neparožderi koji je postao jedan od najgledanijih čeških animiranih filmova u povijesti. Bio je pridruženi producent američkog dugometražnog dokumentarnog filma Trezoros koji je bio kandidat za Oscara 2016 godine.

Radio je kao asistent i pomoćnik režije te direktor filma na 20 igranih filmova u Europi i SAD-u. Predavao je više godina filmsku režiju u New Yorku i Salzburgu. Trenutno radi kao redoviti profesor na Odsjeku produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član je Europske filmske akademije od 2005. godine.

Filmografija


Filmovi redatelja

Ta divna splitska noć

(Hrvatska, 2004 | Mjesto prikazivanja filma: Centar za kulturu i informacije Maksimir (ul. Lavoslava Švarca 18))

Režija: Arsen Anton Ostojić
FOTOGRAFIJA: Mirko Pivčević
Sadržaj:

U mračnim i napuštenim ulicama geta hrvatskoga grada Splita, tijekom posljednja dva sata Stare godine, tri se odvojene ljubavne priče – koje nisu izravno povezane s proslavom – međusobno isprepleću. Tri para nađu se pokraj glavnog rimskog trga: sitni diler Nike i udovica Marija sa svojim sinom, mlada ovisnica u krizi Maja i depresivni američki mornar Franky te par naivnih tinejdžera, Luka i Anđela. Svi oni bezuspješno pokušavaju pobjeći iz svojih individual...

c/b, 100'
Vidi cijeli program