Charlotte Regan

19.06.1994, Hackney, London

 

Director

Britanska filmska redateljica. Režirala je mnoge glazbene spotove, a njezini kratki filmovi prikazani su na velikim međunarodnim filmskim festivalima. Godine 2023. njezin debitantski dugometražni film Scrapper osvojio je Veliku nagradu žirija za svjetsko filmsko dramsko natjecanje na Sundance Film Festivalu 2023.

Njezin prvi kratki film, Standby, premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF). U potpunosti smješten u policijski auto, osvojio je nagradu Sundance Ignite i bio nominiran za BAFTA-u. Njezin drugi kratki film Fry-Up prikazan je na BFI London Film Festivalu, Sundanceu i Berlinaleu. Njezin treći film, Dodgy Dave, prikazan je u Torontu (TIFF) i BFI London. 

Godine 2017. Regan je uočila talentirana producentska kuća Michaela Fassbendera , Finn McCool Films. Zatim je razvila Scrapper, o 12-godišnjoj djevojčici koja se ponovno ujedinila s ocem nakon smrti svoje majke. Scrapper je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2023., gdje je osvojio Veliku nagradu žirija za Svjetsko filmsko dramsko natjecanje.

Filmografija


Filmovi redatelja

Buntovnica

(Scrapper, UK, 2023 | Mjesto prikazivanja filma: Kulturno informativni centar KIC (Preradovićeva ul. 5))

Režija: Charlotte Regan
FOTOGRAFIJA: Molly Manning Walker
Sadržaj:

Nakon majčine smrti snalažljiva 12-godišnjakinja Georgie nastavlja živjeti sama u stanu na periferiji Londona. Novac zarađuje krađom bicikala sa svojim najboljim frendom Alijem, a uspijeva se riješiti socijalnih radnika pretvarajući se da živi s ujakom. Sve ide kao podmazano dok se ne pojavi Jason. On je navodno njezin otac, koji je toliko dugo izbivao da ga ne prepoznaje. Jason je odsutan, neuredan i ne zna kuhati, a Georgie se pita zašto odjednom pokazuje zanimanje za nju....

boja, 84'
Vidi cijeli program