Arévalo, Sánchez

24.06.1970, Madrid, Španjolska

 

Director
Španjolski scenarist, redatelj i producent, nakon završetka fakulteta s ciljem da postane broker shvatio je da zapravo želi biti filmski redatelj. Počeo je pisati scenarije 1993. godine, većinom za španjolske tv serije, a potom, dobivši stipendiju, upisao studij filma na Columbia sveučilištu u New Yorku. Po povratku u Španjolsku snimio je kratkometražne filmove ¡Gol! (2002), Profilaxis (2003), Exprés (2003), Física II (2004) i La culpa del alpinista (2004), snimljena prema ideji i scenariju Julia Medema. Prvi dugometražni igrani film Azuloscurocasinegro (2006) donio mu je španjolsku nagradu Goya za najboljega novog redatelja, a nagrađen je i na filmskim festivalima u Veneciji i Stockholmu. Nakon njega snima kratkometražnu dramu Traumalogía (2007.), kratku komediju Pene (2007.) i dugometražnu komediju Gordos (2009.). Slijedi kratkometražna komedija (Uno de los) primos (2010.) te zapažena dugometražna Primos (2011.). Trenutno posljednji film mu je također komedija La gran familia española (2013.).

Filmografija


Filmovi redatelja

Tamno plavo gotovo crno

(Azul oscuro casi negro, 2006)

Režija: Arévalo, Sánchez
FOTOGRAFIJA: Juan Carlos Gómez
Sadržaj:

Redateljski debi Daniela Sáncheza Arévala. Nakon očeva moždanog udara, Jorge će biti primoran preuzeti posao i brigu o ocu. Zaboravivši na sebe i svoj život, provest će nekoliko godina radeći kao pazikuća, trudeći se da završi dodatno obrazovanje i stalno brinući o ocu. Kada posredovanjem brata Antonia upozna Paulu suočava se konačno i s vlastitim željama i potrebama.

boja, digitalno, 105 min

Rođaci

(Primos, 2011.)

Režija: Arévalo, Sánchez
FOTOGRAFIJA: Juan Carlos Gómez
Sadržaj:

Nakon što Diega nesuđena buduća supruga ostavi tik prije samog vjenčanja, dvojica najboljih prijatelja odluče ga razvedriti. Odvode ga u primorski gradić u kojem živi Martina, njegova prva ljubav iz mladih dana. No, sada su svi odrasli, a Martina je samohrana majka. Dok Diego pokušava shvatiti svoje osjećaje prema Martini, njegov prijatelj José Miguel se sprijateljuje s njezinim sinom.

boja, digitalno, 98 min
Vidi cijeli program