Sean Baker

New York, SAD, 1971

 

Director

Sean Baker je američki pisac, redatelj, producent i montažer nezavisnih filmova. Njegov posljednji film Projekt Florida (2017) imao je svjetsku premijeru u Cannesu te je donio Willemu Dafoeu nominaciju za Oscara za najboljeg sporednog glumca, dok je Bakera New York Film Critics Circle proglasio najboljim redateljem. Njegov prethodni film Tangerine (2015) imao je premijeru na Sundanceu i osvojio je dvije nagrade Gotham i jednu nagradu Independent Spirit. Starlet (2012) je osvojila nagradu Robert Altman Independent Spirit, a njegova dva prethodna igrana filma Take Out (2004) i Prince of Broadway (2008.) bila su nominirana za nagradu John Cassavetes Independent Spirit.

Filmografija


Filmovi redatelja

Crvena raketa

(Red Rocket, SAD, 2021)

Režija: Sean Baker
FOTOGRAFIJA: Drew Daniels
Sadržaj:

Igrana konkurencija Mikey Saber je propali porno glumac koji se vraća u svoj rodni teksaški gradić no nitko baš nije sretan što ga vidi. Bez prebijene pare prisiljen je useliti se natrag kod svoje neprijateljski raspoložene bivše supruge i punice. Sean Baker već se bavio seksualnim radnicima u Tangerine, filmu koji prati dvije afroameričke trans prostitutke, te u svojem posljednjem filmu Projekt Florida o mladoj majci koja živi u motelu i preživljava prodajući seksua...

boja, DCP, 128'

Snježna ptica

(Snowbird, SAD, 2016)

Režija: Sean Baker
FOTOGRAFIJA: Alexis Zabe
Sadržaj:

Smještena u kalifornijsko naselje Slab City, radnja prati Theu koja putuje od osobe do osobe sa svježe pečenim, preslatkim kolačem. Naposljetku, ona završava u kući Boba, čovjeka kojeg voli.

boja, 12'
Vidi cijeli program