Rodrigo Sorogoyen

16.09.1981, Madrid, Španjolska

 

Director
Španjolski redatelj i scenarist, diplomirao je scenaristiku nakon čega je počeo raditi kao pisac na televizijskim serijama. Godine 2008. zajedno s Perisom Romanom napisao je i režirao romantičnu komediju 8 citas. Nakon toga, osim pisanja scenarija, aktivno radi i kako redatelj tv serija. S trojicom kolega osnovao je produkcijsku kuću Caballo Films. Prvi samostalni dugometražni film Stockholm snima 2013. godine. Film je dobio dobre kritike, a nakon rada na još jednoj seriji snimio je kratkometražni El iluso (2014.).

Filmografija


Filmovi redatelja

Stockholm

(2013)

Režija: Rodrigo Sorogoyen
FOTOGRAFIJA: Alejandro de Pablo
Sadržaj:

U noćnom klubu mladić započinje razgovor s nepoznatom mu djevojkom. Odmah joj kaže da je zaljubljen u nju, a ona ga odbije. On pak ne odustaje. Napuštaju klub zajedno i kreću u noćnu šetnju ulicama Madrida. Ona želi saznati njegove stvarne motive interesa za nju, ali upitno je koliko su uopće oboje imalo iskreni jedno prema dugome.

digitalno, boja, 90 min

Vlast

(El reino, Španjolska, Francuska, 2018)

Režija: Rodrigo Sorogoyen
FOTOGRAFIJA: Alex de Pablo
Sadržaj:

Karizmatični političar Manuel (Antonio de la Torre – The Night Manager) živi u okrilju luksuza koji financira mitom i korupcijom. On naoko ima sve – omiljen je među ljudima i okružen prijateljima i obitelji koji ga vole. No kada pokuša zataškati ilegalne aktivnosti svoga kolege, izbija skandal, a njegova stranka odluči svu krivicu svaliti na njega. Uz potporu supruge i kćeri, Manuel se upušta u prljavu borbu za opstanak, protiv dobro podmazane korupcijske ma&scar...

boja, 121'
Vidi cijeli program