Tiha K. Gudac

Zagreb, 1982

 

Director

Producentica, redateljica i scenaristica prvenstveno dokumenarnih filmova. Kao redateljica je debitirala filmom Goli (2014).

Filmografija


Filmovi redatelja

Goli

(Hrvatska, 2014)

Režija: Tiha K. Gudac
FOTOGRAFIJA: Eva Kraljević, Tamara Cesarec, Srđan Kovačević, Tiha K. Gudac
Sadržaj:

Prije šezdesetak godina jedan je čovjek nestao i nije ga bilo četiri godine. Vratio se kao netko drugi, a sa sobom je donio bolnu tajnu. Na toj tajni o kojoj se šutjelo kasnije je izgradio život svoje obitelji; razgovor o prošlosti bio je zabranjen. Pitanja je počela postavljati tek njegova unuka, ujedno i redateljica ovog filma, koja je još od djetinjstva željela razumjeti zašto djed ima ožiljke po tijelu, no on je preminuo nikome ne ispričavši cijelu p...

boja, 75'

Žica

(Hrvatska, Slovenija, Litva, Belgija, Norveška, 2021)

Režija: Tiha K. Gudac
FOTOGRAFIJA: Darko Herič, Thomas Szacka-Marie
Sadržaj:

Kad je Slovenija postavila željeznu ogradu na području uz rijeku Kupu, Hrvatska je postala tampon zona za priljev izbjeglica koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, pokušavajući stići do Zapadne Europe. Ograda je dovela do smanjenja turističkih aktivnosti i stvorila sasvim novu dinamiku tog područja. Ono sada privlači nacionaliste s ekstremne desnice, aktiviste za ljudska prva, političare, policijske ophodnje i graničnu policiju, migrante i izbjeglice na putu prema Europi. 

boja, 75'
Vidi cijeli program