Paolo Virzi

04.03.1964, Livorno

 

Director
Foto: Lucarelli
Scenarist i redatelj, studirao je filozofiju i jezike na Sveučilištu u Pisi. Redateljski debi ostvario je nagrađivanim La bella vita (1994), za koji je napisao i scenarij. Ostali radovi su mu Ferie d'agosto (1996), Ovosodo (1997), Baci e abbracci (1999), My name is Tanino (2002) i Caterina ide u grad (Caterina va in città, 2003).

Filmografija


Filmovi redatelja

Caterina ide u grad

(Caterina va in citta, 2003)

Režija: Paolo Virzi
FOTOGRAFIJA: Arnaldo Catinari, Marco Pieroni
Sadržaj:

Caterina je dvanaestogodišnja djevojčica koja iz malog gradića seli u Rim nakon što njen otac biva poslovno premješten. U novoj školi upoznaje nove prijatelje u sredini koja je politički izrazito podijeljena. Pomoć u pronalaženju vlastita identiteta pružit će joj australski dječak iz susjedne zgrade.

boja, DVD, engl. titl, 107 minuta

Lude od sreće

(La pazza gioia, Italija, Francuska, 2016)

Režija: Paolo Virzi
FOTOGRAFIJA: Vladan Radović
Sadržaj:

Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) samozvana je milijarderka koja živi u svom svijetu mašte i ne prestaje pričati, a Donatella (Micaela Ramazzotti) tetovirana je, introvertna i osjetljiva mlada žena okupirana prošlošću i bolom zbog oduzetog skrbništva nad sinom jedincem. Obje su pacijentice u modernoj, ali izoliranoj psihijatrijskoj klinici u Toskani. Priča prati razvoj njihova dirljiva prijateljstva. Tijekom obrazovnog programa izvan imanja bolnice, ukaže im se prilik...

boja, digitalno, 118 min
Vidi cijeli program