Vladimir Perišić

1976., Beograd, Srbija

 

Director

Srbijanski filmski redatelj.

Studirao je književnost na Sveučilištu Paris VII te je diplomirao filmsku režiju na francuskoj školi La Fémis. Njegov dugometražni prvijenac Obični ljudi (2009) premijerno je prikazan na Tjednu kritike u Cannesu. Režirao je i segment omnibusa Mostovi Sarajeva (2014), za koji su segmente snimili i Jean-Luc Godard, Sergei Loznitsa, Cristi Puiu i drugi. Selektor je za Festival autorskog filma u Beogradu. Lost Country drugo mu je dugometražno ostvarenje.

Filmografija


Filmovi redatelja

Lost Country

(Srbija, Francuska, Luksemburg, Hrvatska, 2023 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Režija: Vladimir Perišić
FOTOGRAFIJA: Sarah Blum, Louise Botkay Courcier
Sadržaj:

Srbija 1996. U tijeku su studentske demonstracije protiv Miloševićeva režima, a 15-godišnji Stefan pred najtežom je revolucijom – mora se suprotstaviti voljenoj majci, glasnogovornici korumpirane vlade protiv koje se bore njegovi prijatelji.  Lost Country je autentična priča o konfliktu koji nastaje kad se sukobe osobne vrijednosti i ljubav prema obitelji. Relevantan pogled u prošlost koji nas upozorava na budućnost. Film je premijerno prikazan na ovogodi&sc...

boja, 98'
Vidi cijeli program