Eugen, što želiš?

dokumetarni, Croatia, 2022

DIRECTED BY: Senad Zemunović

Eugen, što želiš?

SCRIPT:
Senad Zemunović

PHOTOGRAPHY:
Senad Zemunović

EDITING:
Iva Mrkić

Synopsis:

Program u suradnji s Udrugom za autizam - Zagreb, a nakon projekcije u razgovoru će sudjelovati Eugenovi roditelji Ksenija i Gordan Graonić, Iva Kovačić, mag. rehab. ecud., SI pedagog i Mateja Vukašinec mag. rehab. ecud., SI pedagog, te Igor Ružić, predsjednik Udruge za autizam - Zagreb.

Eugen je neobičan dječak. Ne pere zube, ne komunicira i često se ljuti. Iako je okružen ljubavlju, ta ljubav teško dopire do njega na pravi način. Jednoga dana upoznaje Ivu, pa zatim Mateju, pa Kotu, Ipsilona... i njegov svijet se počinje mijenjati.

Dokumentarni film prati napredak autističnog dječaka Eugena u sklopu terapije te unutar njegove obitelji. Iz filma je vidljivo koliko truda i obitelj i terapeutkinja ulažu u svaki i najmanji pomak u Eugenovom ponašanju te koliko je takav pomak za njih velik. Na vrlo emotivan način autor nam prikazuje koliko se neke obitelji moraju namučiti za ono što se većini podrazumijeva te nam približava situacije s kojima se svakodnevno nose. Film vjerno i iskreno prikazuje život s autizmom te koliko je za promjenu bitna ljubav i nepokolebljivost.

color, 55'