Films for Children Competition (3-6)

DIRECTED BY: skupina autora

Films for Children Competition (3-6)

Synopsis:

U okviru Animafesta te u sklopu programa "Natjecanje filmova za djecu (3-6)" moguće je pogledati sljedeće filmove:

 

Jezero / Pond / Tümpel

R: Eva Rust, Lena von Döhren
Švicarska, 2023, 8' 30''

Jato haringa u čudesnim formacijama luta širokim oceanom. Kada ih iznenada napadnu galebovi, jedna se mala haringa nađe u plimnom bazenu. I dok očajnički traži izlaz, otkriva ondje mnoga morska stvorenja. Nema mjesta strahu: samo se zajedno mogu obraniti od gladnog galeba.

 

Hu Hu i rođendanska zabava / Who Who Birthday Party

R: Vjekoslav Živković
Hrvatska, 2022, 7'20''

Svi se pripremaju za Tuckin rođendan. Hu Hu je jako uzbuđen pa se dosjeti kupiti sunačane naočale ali Bocko ga preduhitri i ukrade mu ideju za poklon. Hu Hu je razočaran ali neočekivani gost, slikarica Pabla, inspirira ga da napravi sliku.

 

Spin & Ella

R: An Vrombaut
Belgija, 2022, 7'

Ella je vila paučica. Živi s najboljim prijateljem Paukom u Grančigradu, užurbanoj šumi koja pomalo djeluje poput velegrada. Ella ima čarobni štapić pomoću kojeg može crtati paučine. No to ne može sama; treba Paukovu pomoć! Njih su dvoje nerazdvojni – doslovno, jer ih povezuje predljiva nit – sve dok Ella i Pauk ne požele nacrtati drugačije slike.

 

Somni

R: Sonja Rohleder
Njemačka, 2023, 3'

Kada ga svlada san, majmun nježno klizi s lista na list u tajanstvenom svijetu snova koji postaje sve tamniji, šareniji i sve više divlji. Filmska uspavanka Sonje Rohleder plovi kroz faze sna i njihove različite nijanse i oblike.

 

T-Rex

R: Julia Ocker
Njemačka, 2022, 3' 37''

Nažalost, T-Rex vrlo loše igra košarku.
 

Pingvini / Penguins / Пингвины

R: Anastasia Sokolova
2022, 5'

Animirani film Pingvini je jednostavna priča o tome kako svatko treba nekoga kome će pomoći u teškoj situaciji.

 

Konigiri-kunova parada / Konigiri-kun - Parade

R: Mari Miyazawa
Japan, 2022, 5' 

Konigiri-kun je živahan dječak od rižine kuglice, trokutastog tijela i kose od sezamovih sjemenki. Danas je dan kostimirane povorke. Konigiri-kun posjećuje trgovinu svoje prijateljice krokete Kerokke. Brine ga što će odjenuti… Tri kutije za ručak također će sudjelovati u povorci. Svi se počinju spremati. Što je ovo? Malo prepeličje jaje svi stišću dok se ne izlegne. „Ja nemam kostim!“, viče prepeličje jaje. Konigiri-kun i Kerokke pokušavaju pomoći, ali…