DOČEK NOVE GODINE

KAO NA FILMU

Potkraj prošle i pretprošle godine dočekali smo Novu u kinu Tuškanac s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem, pa pri kraju aktualne godine pozivamo na staro mjesto da sve ponovimo u još boljoj atmosferi u našem kinu na početku parkovne šume Tuškanac.

Filmski dio večeri čine dva filma: Gospođica mama redatelja Garsona Kanina iz 1939. te Blue Jasmine Woody Allena iz 2013. Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine Gospođicu mamu urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri. Blue Jasmine je Tramvaj zvan čežnja u otkačenoj verziji Woody Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške, poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak alenovski: lagana, bezbrižna komedija upakirana u sjajnu glazbu.

Okus te celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (veg pakora, raita, nan, samosa…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače i blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino, poseban pjenušac i filmsku glazbenu kulisu u svim prostorima kina, a sve to za više nego pristojnu cijenu ulaznice.

A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova, ako su to filmovi Rocky, Robin Hood ili Flashdance, a vjerojatno jesu. Uistinu! Kino Tuškanac nakratko će se pretvoriti u filmski vremeplov, vaš osobni Titanik koji ne tone, prepun glazbe i svjetla, zamagljenih automobilskih stakala i očnih jabučica. A Dorin sopran i jetki cilik Mimine gitare rastopit će sve moguće glečere na putu u Novu godinu (bez brige u kinu je i centralno grijanje).

Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Početak prve projekcije točno je u 21 sat.

Oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugoga filma.



Ulaznica za članove Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale - 200 kuna, a kupnja ulaznica na blagajni kina od 16. prosinca 2013. Blagajna će raditi od 16 do 21 sat od ponedjeljka 16. do subote 21. prosinca.
A 27. i 30. prosinca u dnevnim satima od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina.




Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, te mobilni 095 9114920