Zimska priča

The Winter’s Tale, snimka kazališne predstave, Branagh Theatre Company, Velika Britanija, 2015

REŽIJA: Rob Ashford / Kenneth Branagh

Zimska priča

ULOGE:
Judi Dench (Paulina),
Tom Bateman (Florizel),
Jessie Buckley (Perdita),
Hadley Fraser (Poliksen),
Miranda Raison (Hermiona),
Kenneth Branagh (Leont)

Sadržaj:

Zimska priča, predstava kazališne kuće Kenneth Branagh Theatre Company iz Garrick Theatrea, gdje je premijerno izvedena 17. listopada 2015. Režiju potpisuju Rob Ashford i Kenneth Branagh, nova suradnja nakon zajedničke uspješne režije Macbetha u Manchesteru i Manhattanu.

Zimska priča, Shakespeareova svevremenska tragi-komedija o opsesiji i iskupljenju, priča je o kralj Leontu koji na prvi pogled ima sve: moć, bogatstvo, voljenu obitelj i prijatelje. Ali, ubrzo ljubomora potakne niz događaja koji će završiti tragično…

Pogledajte trailer predstave na LINK:

Iz britanskog tiska:
Branagh i Dench okruženi su prvoklasnim timom. Miranda Raison ostvarila je sjajno uvjerljivu ulogu nepravedno okrivljene Hermione, Michael Pennington pridonosi dugogodišnjim iskustvom u šekspirijanskim ulogama kao Antigonus kojeg progoni medvjed, dok je John Dagleish prikladno spretan Autolycus. Kako kaže stih Sondheimova songa, ideš vidjeti zvijezde, a pozitivno te iznenadi cijela trupa. (Michael Billington, Guardian)

Iako Branagh nije potpuni stranac kazalištu od kada se otisnuo u Hollywood i tamo gradio karijeru – ovdje smo ga zadnji puta vidjeli 2008. kada je postavio Čehovljeva Ivanova – u Londonu se nije hvatao u koštac s bardom od davne 1992. (repriza Hamleta za RSC). Tada je to bio trenutak velike drame. Ima li još dara da ponovi tako nešto? Apso-Branagho-lutno! Ovo je njegov trijumfalan povratak. (Dominic Cavendish, The Telegraph)

Branagh je postavio najbolju verziju koju sam do sada vidio ove zeznute drame, a prekrasno osmišljena scena zaista je vrhunska. (Lloyd Evans, The Spectator)

Nema jednostavno boljeg od ovoga! Dvije šekspirijanske zvijezde na istoj pozornici u jednoj od najboljih bardovih drama i to još uz vrhunsku glumačku trupu. (Neil Norman, Express)

Nesumnjivo, zvijezda predstave je Dench, koju je milina gledati. Tako je prirodna, nijansirana i dominira svakom scenom u kojoj se pojavljuje, a njih bi moglo biti i više. (Ann Treneman, The Times)

Više o predstavi na: www.branaghtheatre.com

Distribucija: Pannonia entertainment, Mađarska

DCP, boja, hrvatski titl, 180 min