Ciklus

Od 27.03. Do 27.03.2023.

Portreti: Carla Simón

Portreti: Carla Simón

Zadnja filmska autorica koju predstavljamo u ožujku je perspektivna španjolska redateljica i scenaristica Carla Simón koja u svom tematskom fokusu ima djecu.

Njezin prvi dugometražni igrani film Ljeto 1993 (2017) je nominiran za Otkriće godine na dodjeli Europske filmske nagrade te nagrađen za debitantski film na filmskom festivalu u Berlinu.

Nakon njega snimila je Alcarras (2022), španjolski kandidat za Oscara i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda u Berlinu, a čija se čitava glumačka postava sastoji od naturščika.

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove.

Cijena ulaznice €4.
Paket od 10 ulaznica može se kupiti po cijeni od €3, odnosno €30 za cijeli paket.

Filmovi iz ciklusa

Alcarràs

(Španjolska, Italija, 2022)

Režija: Carla Simón
FOTOGRAFIJA: Daniela Cajías
Sadržaj:

Obitelj Solé uzgajivači su ponajviše bresaka, ali i ostalog voća iz malog katalonskog sela Alcarrás, ljudi navikli na težak rad i život isključivo od tog rada. Obitelj Pinyol najimućnija je u mjestu, oni su već generacijama vlasnici imanja drugih obitelji kakva je Solé, i još praktički do jučer sve je funkcioniralo gotovo savršeno. Obitelj Pinyol je ostala imanja davala u zakupe drugim obiteljima, svi su proizvodili voće i povrće koje se moglo dobro prod...

boja, 120'
PROJEKCIJA:
Ponedjeljak 27.03.2023 U 19:00

Ljeto 1993

(Estiu 1993, Španjolska, 2017)

Režija: Carla Simón
FOTOGRAFIJA: Santiago Racaj
Sadržaj:

Španjolska autonomna zajednica Katalonija tijekom ljeta 1993. godine. Nakon što joj majka premine poslije dugogodišnjeg bolovanja od AIDS-a, bistra i senzibilna šestogodišnjakinja Frida dospije na selo, gdje će život nastaviti uz ujaka Estevea, ujnu Margo i njihovu kćerkicu Annu. Seoska svakodnevica i sve što ona donosi izazovi su za Fridu, koja nije navikla na takav način života. Osim što joj se čini da u novom domu vrijeme drugačije protječe, se...

boja, 97'
PROJEKCIJA:
Ponedjeljak 27.03.2023 U 21:00
Vidi cijeli program