Cycle

From 09.04. To 30.04.2024.

Kultni nastavci

Kultni nastavci


Osim kroz ciklus Filmovi koje volite, legendarne filmske priče najznačajnijih svjetskih filmaša tijekom travnja protegnut će se i na ciklus „Kultni nastavci“, koji će se prikazivati na velikom platnu kina Forum.

Pripremite se za nezaboravno kino iskustvo jer uz Pobješnjelog Maxa 2, Terminatora 2, Zlu smrt 2 i Kuma II zdravog straha, akcije i napetosti neće nedostajati.
 

RASPORED PROJEKCIJA:

9. travnja u 20:00, kino Forum, Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik (1981)

Postapokaliptična akcijska pustolovina suscenarista i redatelja Georgea Millera donosi impresivnu sliku distopijske budućnosti u kojoj se ljudska egzistencija svodi na svakodnevnu borbu za preživljavanje. Naslovnu ulogu odigrao je tada 25-godišnji Mel Gibson.

11. travnja u 20:00, kino Forum, Terminator 2: Sudnji dan (1991)

Motivi odnosa majke i sina, stvaranja nove jezgrene obitelji, samožrtvovanja humanoidnog stroja za viši cilj, nezaboravna pojava Linde Humilton u ulozi Sarah Connor kao emancipirane žene ratnice spremne na sve da zaštiti svoje dijete, samo su neki od poticajnih sastojaka SF filma kojim je James Cameron potvrdio da je kreativno i komercijalno najpotentniji filmaš žanra.

18. travnja u 20:00, kino Forum, Zla smrt 2 (1987)

Što kada se romantični izlet u napuštenu šumsku kolibu uslijed znatiželje pretvori u bijeg od zloduha, otkriva jedan od najboljih horora svih vremena, kojemu je Sam Raimi dodao i urnebesnu komedijsku dimenziju.

30. travnja u 20:00, kino Forum, Kum II (1974)

Nakon silnog uspjeha Kuma (1972), Francis Ford Coppola realizirao je krimi-dramu s dvije paralelne priče usporedno prikazujući uspon familije pod Vitom Corleoneom i njezin sumrak pod njegovim sinom Michaelom. Kum II osvojio je čak šest Oscara – za najbolji film, režiju, scenarističku adaptaciju, originalnu glazbu, sporednog glumca (Robert De Niro) i scenografiju.

----------

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove.
Redovna cijena ulaznice iznosi 4 eura.

Ulaznice za projekcije moguće je kupiti online putem platforme ulaznice.hr, ali i na blagajni kina Forum sat vremena prije početka filma.

Films in cycle

Mad Max 2: The Road Warrior

(Australija, 1981 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Directed by: George Miller
PHOTOGRAPHY: Dean Semler
Synopsis:

Nakon atomskog rata koji je poharao Zemlju ostala su golema prostranstva kojima besciljno lutaju skupine očajnih ljudi. Život je nemoguće vratiti u normalu, a najgore su okrutne bande koje teroriziraju i zlostavljaju svakoga na koga naiđu. Nekoliko godina nakon što je osvetio smrt svoje supruge, djeteta i partnera, koje su ubili pripadnici zloglasne bande pod vodstvom psihopatskog Toecuttera, nekadašnji policajac Max Rockatansky luta cestama postapokaliptične Australije. Kao i svi...

color, 96'
PROJECTION:
Tuesday 09.04.2024 AT 20:00

Terminator 2: Judgment Day

(USA, 1991 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Directed by: James Cameron
PHOTOGRAPHY: Adam Greenberg
Synopsis:

Godine 2029. planet Zemlju razara rat između dominantne i zlonamjerne umjetne inteligencije Skyneta te ljudskog pokreta otpora. Skynet šalje najnoviji model terminatora, T-1000, sačinjen od neuništivog tekućeg metala, u prošlost, u 1995. godinu, da ubije sadašnjeg vođu otpora Johna Connora dok je bio dječak. Dječak John živi u posvojiteljskoj obitelji i misli da njegova majka Sarah, zatočena u umobolnici, pati od deluzija. Ona, naime, tvrdi da je on budući vođa pokre...

color, 137'
PROJECTION:
Thursday 11.04.2024 AT 20:00

Evil Dead 2

(USA, 1987 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Directed by: Sam Raimi
PHOTOGRAPHY: Tim Philo
Synopsis:

Ash Williams i njegova djevojka Linda odlaze na romantični izlet u napuštenu šumsku kolibu. Tamo pronađu magnetofonsku vrpcu prethodnog njezina posjetitelja, arheologa Raymonda Knowbya, koju Ash počne preslušavati. Na vrpci su snimljeni odlomci iz Knjige mrtvih i oni aktiviraju zloduha što opsjedne kolibu i napadne Asha i Lindu…   Sam Raimi, danas široj publici najpoznatiji  po komercijalno vrlo uspješnoj i kritičarski hvaljenoj visokob...

color, 85'
PROJECTION:
Thursday 18.04.2024 AT 20:00

The Godfather: Part II

(USA, 1974 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Directed by: Francis Ford Coppola
PHOTOGRAPHY: Gordon Willis
Synopsis:

Godine 1958., u njegovom domu, izvršen je atentat na poglavara mafijaške familije Corleone, Michaela Corleonea. Michael je preživio napad strojnicama i povjerio svom usvojenom bratu i konsiljereu Martinu Hagenu kako sumnja da je u obitelji izdajnik. Ipak, najsumnjiviji mu je Hyman Roth, šef židovske mafije i dugogodišnji poslovni suradnik Corleoneovih… Corleone, Sicilija 1901. Obitelj devetogodišnjeg Vita Andolinija ubijena je nakon što je Vitov...

color, 202'
PROJECTION:
Tuesday 30.04.2024 AT 20:00
See full programe