Eduard Galić

 

Director
Nakon studija filozofije i menadžmenta, te kratke karijere u urbanom planiranju, Andre Schreuders od 2001. radi kao filmski redatelj, scenarist, snimatelj i montažer poetskih i filozofskih dokumentaraca i igranih filmova. Osnovao je producentsku kuću AS films i producira niskobudžetne projekte. Uz to radi na knjizi filozofskih tekstova Daniila Kharmsa.
Njegovi se filmovi stilom i temama razlikuju, ali svi dolaze iz iste vizije umjetnosti i života. Iznenađenje stvarnošću mu je polazište, uz poetski pogled na stvarnost kao način razumijevanja i nesavršenost kao najviši stupanj savršenosti u umjetnosti i životu.

Films by this director

Crne ptice

(Črne ptice, Croatia, 1967)

Directed by: Eduard Galić
PHOTOGRAPHY: Mile De Gleria
Synopsis:

Producer: Viba film Ljubljana, Production group Most

digital, b/w, 92 min

Horvatov izbor

(Croatia, Yugoslavia, 1985)

Directed by: Eduard Galić
PHOTOGRAPHY: Mario Perušina
Synopsis:

Pri kraju Prvog svjetskog rata zagrebački novinar Krešimir Horvat odluči otići na selo, nadajući se da će tamo naći mir. Dolazi u Vučjak, gdje se zaposli kao seoski učitelj. Započne aferu s Marijanom, ali u njega se zagleda i samouvjerena Eva. U okolnim šumama djeluju dezerteri zvani zeleni kadar. Horvatov žuđeni mir sve je dalje, a potpuno nestane kad se iz rata vrati Marijanin muž kojeg su smatrali nestalim… Iako je gledateljima ova ekranizacija Krležine drame Vučjak znan...

color, digital, 104'
See full programe