Hrvoje Hribar

13.07.1962, Zagreb

 

Director
Studirao filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kraće se vrijeme bavio filmskom kritikom. Pozornost skrenuo srednjometražnim studentskim igranim filmom Prestanite jesti (1987.). Istaknuo se i televizijskim filmom Hrvatske katedrale (1991/92.), onda je uslijedio cjelovečernji igrani kino debi Puška za uspavljivanje (1997.). Režirao je i srednjometražni dokumentarno-igrani film Bil jedon (2001.), tv-seriju Novo doba (2002.) i svoj drugi cjelovečernji kino film Što je muškarac bez brkova? (2005.).

Filmography


Films by this director

Hrvatske katedrale

(1992)

Directed by: Hrvoje Hribar
PHOTOGRAPHY: Mišo Orepić
Synopsis:

Vanja je pisac monografije o hrvatskim katedralama koji je prekoračio apsolutno sve rokove predaje rukopisa. Želeći se sakriti od bijesnoga urednika i na miru završiti monografiju, odlazi u stan prijateljice. Planove mu omete provala lopova koji, zatečen u krađi, uspijeva ukrasti samo njegov - rukopis.

color, 75 min

Puška za uspavljivanje

(1997)

Directed by: Hrvoje Hribar
PHOTOGRAPHY: Slobodan Trninić
Synopsis:

Policajac Janko zaljubio se u džeparicu Nanu i zbog nje je ostavio kćer šefa policije. No, uskoro se zagleda u privlačnu i zavodljivu Martu, udovicu ratnog profitera Dragutina Karla Štajnera, koji je iza sebe ostavio tvrtku u bankrotu i raskošnu limuzinu. Veza s Martom upleće Janka u složenu kriminalnu mrežu...

color, 116 min
See full programe